Deel deze blog

Meten is weten

Meten is weten

Je kan steeds meer meten om je gezondheid en vitaliteit in de gaten te houden. Hoeveel stappen je zet, je bloeddruk, hartslag, voeding, slaap en nog veel meer. Maar welke dingen  zijn eigenlijk het belangrijkst als je wil weten  hoe je er voor staat? En  hoe vind je je weg in het oerwoud van mogelijkheden? Wat is handig in het gebruik en waar heb je echt wat aan?

Gezondheids- en vitaliteitsmeter

Het zou mooi zijn als er een gezondheids- en vitaliteitsmeter zou bestaan die alle dingen die er toe doen meeneemt, die prettig werkt en waar je echt wat aan  hebt. In het lab gaan we op onderzoek uit om te kijken wat er is en wat er kan.

Meters maken

Er zijn allerlei tools op de markt. Met wearables zoals de Fitbit kun je beweging, slaap en je hartslag meten. En er zijn online is er bijvoorbeeld de vragenlijst positieve gezondheid. Deze meter kijkt niet alleen naar lichaamsfuncties maar bijvoorbeeld ook naar kwaliteit van leven. Wij gaan op onderzoek uit en  verkennen wat voor meters er zijn en wat je er wel en niet mee kunt.

Wat wil jij?

Het begint natuurlijk bij de vraag wat jij wil en wat jij ermee kunt. Daar willen  we graag meer zicht op krijgen. Wat zou jij willen weten? Deel het met ons in deze poll!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.