Deel deze blog

Welke keuzes maken De Bazen van Morgen in ons Lab?

Welke keuzes maken De Bazen van Morgen in ons Lab?

Rita (11 jaar) en Yasmina (12 jaar) uit Leeuwarden waren donderdag 23 januari samen Baas van De Friesland.  In ons lab hebben  ze meegedacht over gezond leven en welke keuzes we moeten maken om de gezondste regio van Nederland te worden.

Wat is de Baas van Morgen?

De Baas van Morgen wordt georganiseerd door Jinc.nl, een organisatie die samen met bedrijven en scholen strijdt voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Ze helpen kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Meer dan 55.000 basisschool- en vmbo-leerlingen krijgen zo jaarlijks de kans om te groeien.

Brainstorm tips van Rita en Yasmina

 De verpakking van etenswaren is belangrijk voor kinderen aldus Rita en Yasmina. Zorg er dus voor dat de groenten en fruit ook mooi verpakt zijn. Net als de snoepkomkommers en snoeptomaten. En zorg voor spelletjes op het schoolplein zodat we meer in beweging komen.

Baas zijn betekent keuzes maken

Toen was het tijd voor een paar investeringsbeslissingen. Waar moet De Friesland meer op inzetten? Rita en Yasmina investeerden het meeste (Monopoly)geld het service punt van de toekomst. Vlak daarachter op nummer twee: ervoor zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen Hulp geven aan oudere mensen en mensen die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen vinden ze erg belangrijk. Op de derde plaats kwamen spelletjes voor op het schoolplein en Apenkooi XL.

Wat vind jij van de beslissingen van Rita en Yasmine? Deel ze hieronder!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.