Wat vinden wij ervan dat AMAZON in de gezondheidsmarkt duikt? Zij kochten o.a. https://www.healthnavigator.com/

| 4 reacties

AMAZON, een van de allergrootste webwinkels in de wereld duikt in de gezondheidsmarkt en kocht recent o.a. Health Navigator, maar is actief op het overnamepad.

Hieronder kun je lezen wat ze allemaal van plan zijn en wat Amazon als hun strategie beschouwt.

Is dit een goede ontwikkeling voor ons zorgconsumenten?

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

4 reacties

  • Aan de ene kant denk ik dat het heel zinvol kan zijn, maar tegelijkertijd ben ik er niet zo blij mee. Wanneer zijn de grenzen bereikt, hoeveel mogen ze van je weten, wat wordt er met die informatie gedaan? Gaan we zo niet richting het creëren van een superras?

  • Ik vind de ontwikkeling interessant. Deze organisaties zijn in staat om de digitaliering te versnellen en in te spelen op wensen van de zorgconsument. Maar dit zal vooral in tools / techniek zijn.Tot nu toe zie je wel dat veel zich afspeelt om de 'gezonde' zorgconsument nog gezonder te maken maar ook zie je de eerste stappen van deze organsiaties om bijvoorbeeld te kijken hoe mensen langer thuis kunnen blijven wonen als ze ouder worden. Ik deel de mening van over het grote geld. Ze willen verdienen. Hoe borg je goede zorg alsook wat zegt over bescherming van data. 

  • Mijn gevoel is dubbel. Doordat zeer grote (tech)bedrijven als Amazon en Google hier mee bezig zijn, zal deze techniek sneller beschikbaar komen en zal daarmee de digitalisering van de gezondheidszorg, vooral de preventiekant, snel toenemen. Wat een goede zaak is. Anderzijds wat is de borging van de bescherming en beveiliging van de data en persoonsgdegevens? Kan men die 100% geloofwaardig borgen?

  • Ik zie hier rechts idd de link naar het artikel.

    PS: ik vind dit wel zorgwekkend. Grote Google, grote Amazon. Waar het eigenlijk vooral over geld gaat en niet zozeer over goede zorg, in mijn ogen. Hoe kijk jij er zelf naar Leo?