Deel deze blog

Veerkracht en het groeikompas

Veerkracht en het groeikompas

Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag. Je 'veert' als het ware terug. Mensen met een hoge veerkracht laten minder snel de moed zakken. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een hoge veerkracht gelukkiger zijn, beter om kunnen gaan met stress en bovendien minder snel burn-out raken. Nu investeren in veerkracht is dus geen overbodige luxe, maar hoe pak je dat aan? Een praktisch en toepasbaar middel hiervoor is het groeikompas.

Wat is het groeikompas?

Het groeikompas werkt als een katalysator voor de veerkracht van jou, je team en je organisatie. Met het groeikompas krijg je scherp wat echt belangrijk is voor jou, wat er echt toe doet en hoe je daar meer verbinding mee kunt maken. Niet alleen bij wat je voelt maar juist ook bij wat je denkt en doet. Dit maakt dat je bewuster keuzes kunt maken en meer waarde in jouw leven gaat ervaren en een grotere bijdrage kunt leveren aan de zaken die er voor jou echt toe doen.

Klinkt het te mooi om waar te zijn? Lees verder en ontdek hoe het werkt.

Het groeikompas is jouw gids bij het maken van keuzes op het vlak van groei en ontwikkeling, bij grote persoonlijke keuzes en het versterkt je veerkracht; de ideale buffer bij grote uitdagingen en tegenslag. Hierin beschrijf je:

  • Jouw waarden
  • Jouw energiebronnen
  • Jouw dromen of doelen
  • De dingen waar je meer van wil
  • Obstakels die je daarbij in de weg staan

Hoe werkt het groeikompas?

Een groeikompas is maatwerk, want jij maakt deze namelijk zelf. 
Het model vul je naar aanleiding van een aantal reflectieoefeningen. Dit klinkt eenvoudig maar voor een goed groeikompas moet je soms aangeleerde patronen doorbreken, vol overtuiging zijn van sterktes en de energie opbrengen om het kompas te vullen en te ijken.

Wil jij ook aan de slag met je eigen groeikompas en je veerkracht? Meld je aan voor de challenge "Koers op het nieuwe normaal". 

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.