Discussie: Webinar "Lekker aan het werk" over stress en voeding

| 10 reacties

Op donderdag 14 mei (9.30 uur) organiseert de community Vitaal Ondernemend Noord-Nederland (een initiatief van VNO-NCW Noord en De Friesland) een webinar via Zoom. Mascha Perquin deelde waardevolle inzichten over de relatie tussen stress en voeding.

Je kunt de Stress en voeding mini.pdf hier bekijken. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je weten hoe Mascha jouw bedrijf kan helpen? Reageer dan onder dit item.

 Lockdown leidt tot meer stress en ongezondere leefstijl.

De coronacrisis heeft de leefstijl van de meeste Nederlanders niet gunstig beïnvloed. Ruim een derde beweegt minder sinds de lockdown, veel mensen hebben last van stress en het overgrote deel heeft zijn eetgedrag niet aangepast.

De webinar onder leiding van Mascha Perquin gaat over stress en voeding en de effecten die ze op elkaar hebben. Welk effect heeft stress op je spijsvertering en hoe ga je daarmee om zijn belangrijke vragen. Stress wordt voor een belangrijk deel gestuurd door je hormoonstelsel. Hormonen hebben een duidelijke invloed op de spijsvertering en op je biologische klok. Niet voor niets wordt het darmstelsel ook wel het tweede brein genoemd. We gaan hierbij in op de betrokken hormonen en eindigen met tips om je voeding aan te passen zodat je stress kunt reduceren.

In 2011 is Mascha Perquin gestart met Foodtruck Mama Mascha; het 'zusterbedrijf' van "Lekker aan het werk" en werkt ze voor de zorg, het onderwijs en particulieren. 


Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

10 reacties

Bovenliggend Reactie Onderliggend
Geen gegevens