• Kijkje in je koelkast

    Deze week houden we ons in de challenge natuurlijk druk bezig met het voorkomen van voedselverspilling. Een belangrijk element hiervan is de koelkast, want hoe gebruik je die nou eigenlijk optimaal? In deze blog deel ik een aantal tips. Lees je mee? Temperatuur-tip Allereerst is het belangrijk dat je je koelkast instelt op de juiste temperatuur. Om te zorgen dat er zo min mogelijk bacteriën groeien, kun je de koelkast…
    26 mei 2020
    0
    4
    • 26 mei 2020
  • Restjeschefs: Even voorstellen

    Morgen starten we met de Challenge Voorkom Voedselverspilling, waarbij we de hulp hebben ingeschakeld van drie professionele koks. Deze mannen staan komende maandag t/m vrijdag paraat om jouw restjes om te toveren tot een heerlijk recept! Hoe dat werkt, lees je hier . Nu is het natuurlijk wel zo fijn om te weten wie die Restjeschefs dan zijn, dus stellen we ze in het kort aan je voor: Mark Ypma, 27 jaar, woonachtig…
    24 mei 2020
    2
    1
    • 24 mei 2020
  • Wat ik eet op woensdag: Nina's Ramadan-eetdagboek

    Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren o...
    20 mei 2020
    5
    8
    • 20 mei 2020
  • Wat ik eet op woensdag: Eetdagboek van Elleke

    Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week op het menu: Elleke. Ontbijt: op water (thee) en brood Nu we al wekenlang thuiswerken, is er een vast ritueel ontstaan…
    6 mei 2020
    2
    0
    • 6 mei 2020
  • Mama Mascha wil jou wijs met je spijs maken!

    Meet Mama Mascha Mascha Perquin is in 2011 voor haarzelf begonnen met Foodtruck Mama Mascha , waarmee ze naar eigen zeggen ‘haar hobby en werk combineren kan’. De missie van Foodtruck Mama Mascha is om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken over gezond, lekker en makkelijk eten. Past prachtig in het straatje van Wijs met je spijs! Food: preparing, reading, coaching Naast de foodtruck, een kookstudio waarin…
    2 mei 2020
    0
    0
    • 2 mei 2020
  • Recap van het vragenuurtje met Linda Swart (23-4)

    Vorige week donderdag was het weer zover, het live vragenuurtje met Linda Swart . Er kwamen veel leuke vragen binnen en vandaag blik ik hier nog even kort op terug. Zin in zoet... Een terugkerend thema dit vragenuurtje was het trek hebben in iets zoets ná de warme maaltijd. Dit was iets waar bijvoorbeeld Ate , Rudin en Karin Visser zich allemaal in herkenden. Grappig om hier op deze manier achter te komen maar nog…
    30 apr 2020
    1
    2
    • 30 apr 2020
  • 'Goed voor je weerstand'-recepten: Noedels, soep & salade

    Als we Juglen Zwaan mogen geloven, kunnen zink en de vitamines C en D behulpzame voedingsstoffen zijn voor ons weerstand. Heel belangrijk natuurlijk in deze tijd. De blog Corona de baas bevat een tabel van voedingsmiddelen waarin deze stoffen het meeste zitten. Heel leuk en fijn om te weten, maar nog fijner zijn gerechten waarin dit is verwerkt (uiteraard is en blijft een uitgebalanceerd voedingspatroon het allerbelangrijkste…
    29 apr 2020
    0
    0
    • 29 apr 2020
  • Je dagelijkse dosis vitamine D: zon of voeding?

    In deze tijd waarin we massaal thuiswerken komen veel mensen minder buiten. Dat betekent ook minder blootstelling aan zonlicht en dus minder aanmaak van vitamine D. Is het mogelijk om via je voeding voldoende vitamine D binnen te krijgen? Of is het t...
    28 apr 2020
    3
    2
    • 28 apr 2020
  • Stil je lekkere trek met deze gezonde (thuiswerk)snacks!

    We werken massaal thuis in deze tijd. Je hebt je koelkast en je voorraadkast binnen handbereik. En misschien is boodschappen doen je enige uitje of laat je de boodschappen thuisbezorgen. Heel verleidelijk om tussendoor even wat lekkers uit de keuken ...
    28 apr 2020
    0
    0
    • 28 apr 2020
  • 'De grootste valkuil als je thuiswerkt is je koelkast' - interview met diëtist Linda Swart

    Vanavond is er weer een live vragenuurtje met (sport)diëtist Linda. Voor het inspiratieboekje Arbeidsvitamines is Linda ook geïnterviewd, dit interview delen we vandaag met jullie. Ben je benieuwd wat er verder nog te lezen valt in Arbeidsvitamines? Via deze link kunnen jullie het boekje helemaal gratis downloaden, hoe tof is dat? 1. Als algemeen advies geldt dat een man dagelijks 2500 calorieën en een vrouw 2000…
    23 apr 2020
    1
    0
    • 23 apr 2020
  • Wat ik eet op woensdag: Bastiaan's eetdagboek

    Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze community leden, leer elkaars eetgewoonten kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: 'Wat ik eet op woensdag'. Deze week op het menu: Bastiaan. Ontbijt: Ontbijt...? Ik woon thuis samen met mijn vrouw en 2 kinderen met een leeftijd tussen…
    22 apr 2020
    2
    0
    • 22 apr 2020
  • Judith weet ‘t: waarom regent het soms eetbuien?

    Diëtist Judith staat voor ons paraat met goede raad én verrast ons met etenswaardigheden. We zitten momenteel bijna allemaal thuis en de koelkast/voorraadkast is akelig dichtbij. Hoe kan het dat je op sommige momenten jezelf vol wilt vret...
    16 apr 2020
    1
    0
    • 16 apr 2020
  • Wat ik eet op woensdag: Iris' eetdagboek

    Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze community leden, leer elkaars eetgewoonten kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: 'Wat ik eet op woensdag'. Deze week op het menu: Iris. Ontbijt: Nieuwe dag, nieuwe start Ik ontbijt eigenlijk elke dag met waar ik op dat moment zin in heb…
    8 apr 2020
    3
    1
    • 8 apr 2020
  • Recap van het vragenuurtje met Jaap Seidell

    Precies een week geleden zaten we er klaar voor, corona-proof op digitale afstand, maar toch met elkaar in verbinding! Het vragenuurtje over intermittent fasting was een succes en in deze blog blik ik nog even kort terug op wat we allemaal geleerd hebben. Kan karnemelk? Er kwamen veel leuke vragen binnen, zo vroeg Cobra zich af of het waar is dat je bij intermittent fasting alles kunt eten en toch kan blijven afvallen…
    2 apr 2020
    2
    0
    • 2 apr 2020
  • Wat ik eet op woensdag: Jan's eetdagboek

    Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoonten kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: 'Wat ik eer op woensdag'. Deze week op het menu: Jan. Ontbijt: start met kwark Ik ontbijt eigenlijk elke dag met het zelfde, namelijk kwark met noten…
    25 mrt 2020
    0
    3
    • 25 mrt 2020
  • Corona de baas

    We zijn op dit moment allemaal een beetje - of een beetje veel - in de ban van corona. Half Nederland werkt thuis, sociale contacten zijn miniem en er wordt massaal gehamsterd. Je wordt om de minuut met een nieuwtje over het virus om de oren geslagen...
    18 mrt 2020
    4
    4
    • 18 mrt 2020
  • Wat ik eet op woensdag: Niké’s eetdagboek

    Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren o...
    11 mrt 2020
    2
    3
    • 11 mrt 2020
  • Judith weet ‘t: eerste hulp bij moeilijke eters

    Diëtist Judith staat voor ons paraat én verrast ons met etenswaardigheden. Deze keer op het menu: het kindermenu. Judith vertelt je hoe je het beste om kunt gaan met moeilijke eters én geeft je handige tips die ze bij haar eigen ki...
    4 mrt 2020
    1
    0
    • 4 mrt 2020
  • Ontknoping Winactie Gezond voor de kleine mond!

    Gisteren was het dan zover! Onze fantastische kinderjury bestaande uit Lotte (12), Marijn (9), Enora (8), Niels (6) en Sophia (4) zetten hun tanden in de drie gerechten van de kanshebbers in de Walrus te Sneek. En hoe! Het eerste gerecht, de Kipsalon, kwam eraan en de jury zat al met de vork in de aanslag. Vlak daarna werden de andere twee gerechten, de bloemkoolpizza en Hulk-pannenkoek, geserveerd. De goedkeurende geluiden…
    2 mrt 2020
    2
    5
    • 2 mrt 2020
  • Wat ik eet op woensdag: Dagboek van May

    Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week op het menu: May. Ontbijt Ik start eigenlijk elke dag met een glas water en daarna een bakje koffie. Daarna neem ik een…
    26 feb 2020
    0
    4
    • 26 feb 2020
  • Judith weet ‘t: goede voornemens alleen in januari? Echt niet!

    Diëtist Judith staat voor ons paraat én verrast ons met leuke etenswaardigheden. Deze keer op het menu: goede voornemens. In januari lukken die meestal nog wel. Maar daarna gaat het vaak snel bergafwaarts. Deze week vertelt Judith hoe je ...
    19 feb 2020
    3
    0
    • 19 feb 2020
  • Wat ik eet op Woensdag : Dagboek van Gino

    Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week op het menu: Gino. Ontbijt 1: Espresso 1 Sinds kort ben ik begonnen met Intermittent Fasting. Aangezien ik letterlijk…
    12 feb 2020
    1
    8
    • 12 feb 2020
  • Winactie Gezond voor de kleine mond – De drie kanshebbers zijn bekend!

    Ten eerste willen wij iedereen bedanken voor de heerlijke en creatieve inzendingen! Wat een feest om hier de drie leukste van uit te kiezen. De keuze voor deze gerechten is gebaseerd op voedingswaarde, smaak en haalbaarheid voor de koks van de Walrus. Maar we zullen jullie niet langer in spanning houden, dit zijn de drie genomineerden (in willekeurige volgorde): De Hulkpannenkoeken van Wopke van Solkema De ‘Kipsalon…
    12 feb 2020
    4
    8
    • 12 feb 2020
  • Kindermenu 2.0

    Afgelopen maandag was het dan zover. Als vertegenwoordiger van De Friesland mocht ik als jurylid meebeslissen wie de winnaar was van Kindermenu 2.0 in Hurdegaryp. Een initiatief van restaurant Van der Valk in samenwerking met de basisscholen van...
    12 feb 2020
    1
    0
    • 12 feb 2020
  • Judith weet ‘t: is afvallen in de winter moeilijker?

    Diëtist Judith staat voor ons paraat met goede raad én verrast ons met etenswaardigheden. Afvallen, één van de meest voorkomende goede voornemens. Maar is het nu wel zo'n goed idee om daar in de wintermaanden mee te star...
    28 jan 2020
    1
    3
    • 28 jan 2020