• Recap van het vragenuurtje met Jaap Seidell

    Precies een week geleden zaten we er klaar voor, corona-proof op digitale afstand, maar toch met elkaar in verbinding! Het vragenuurtje over intermittent fasting was een succes en in deze blog blik ik nog even kort terug op wat we allemaal geleerd hebben. Kan karnemelk? Er kwamen veel leuke vragen binnen, zo vroeg Cobra zich af of het waar is dat je bij intermittent fasting alles kunt eten en toch kan blijven afvallen…
    2 apr 2020
    2
    0
    • 2 apr 2020
  • Wat ik eet op woensdag: Jan's eetdagboek

    Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoonten kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: 'Wat ik eer op woensdag'. Deze week op het menu: Jan. Ontbijt: start met kwark Ik ontbijt eigenlijk elke dag met het zelfde, namelijk kwark met noten…
    25 mrt 2020
    0
    3
    • 25 mrt 2020
  • Corona de baas

    We zijn op dit moment allemaal een beetje - of een beetje veel - in de ban van corona. Half Nederland werkt thuis, sociale contacten zijn miniem en er wordt massaal gehamsterd. Je wordt om de minuut met een nieuwtje over het virus om de oren geslagen...
    18 mrt 2020
    4
    4
    • 18 mrt 2020
  • Wat ik eet op woensdag: Niké’s eetdagboek

    Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren o...
    11 mrt 2020
    2
    3
    • 11 mrt 2020
  • Judith weet ‘t: eerste hulp bij moeilijke eters

    Diëtist Judith staat voor ons paraat én verrast ons met etenswaardigheden. Deze keer op het menu: het kindermenu. Judith vertelt je hoe je het beste om kunt gaan met moeilijke eters én geeft je handige tips die ze bij haar eigen ki...
    4 mrt 2020
    1
    0
    • 4 mrt 2020
  • Ontknoping Winactie Gezond voor de kleine mond!

    Gisteren was het dan zover! Onze fantastische kinderjury bestaande uit Lotte (12), Marijn (9), Enora (8), Niels (6) en Sophia (4) zetten hun tanden in de drie gerechten van de kanshebbers in de Walrus te Sneek. En hoe! Het eerste gerecht, de Kipsalon, kwam eraan en de jury zat al met de vork in de aanslag. Vlak daarna werden de andere twee gerechten, de bloemkoolpizza en Hulk-pannenkoek, geserveerd. De goedkeurende geluiden…
    2 mrt 2020
    2
    5
    • 2 mrt 2020
  • Wat ik eet op woensdag: Dagboek van May

    Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week op het menu: May. Ontbijt Ik start eigenlijk elke dag met een glas water en daarna een bakje koffie. Daarna neem ik een…
    26 feb 2020
    0
    4
    • 26 feb 2020
  • Judith weet ‘t: goede voornemens alleen in januari? Echt niet!

    Diëtist Judith staat voor ons paraat én verrast ons met leuke etenswaardigheden. Deze keer op het menu: goede voornemens. In januari lukken die meestal nog wel. Maar daarna gaat het vaak snel bergafwaarts. Deze week vertelt Judith hoe je ...
    19 feb 2020
    3
    0
    • 19 feb 2020
  • Wat ik eet op Woensdag : Dagboek van Gino

    Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week op het menu: Gino. Ontbijt 1: Espresso 1 Sinds kort ben ik begonnen met Intermittent Fasting. Aangezien ik letterlijk…
    12 feb 2020
    1
    8
    • 12 feb 2020
  • Winactie Gezond voor de kleine mond – De drie kanshebbers zijn bekend!

    Ten eerste willen wij iedereen bedanken voor de heerlijke en creatieve inzendingen! Wat een feest om hier de drie leukste van uit te kiezen. De keuze voor deze gerechten is gebaseerd op voedingswaarde, smaak en haalbaarheid voor de koks van de Walrus. Maar we zullen jullie niet langer in spanning houden, dit zijn de drie genomineerden (in willekeurige volgorde): De Hulkpannenkoeken van Wopke van Solkema De ‘Kipsalon…
    12 feb 2020
    4
    8
    • 12 feb 2020
  • Kindermenu 2.0

    Afgelopen maandag was het dan zover. Als vertegenwoordiger van De Friesland mocht ik als jurylid meebeslissen wie de winnaar was van Kindermenu 2.0 in Hurdegaryp. Een initiatief van restaurant Van der Valk in samenwerking met de basisscholen van...
    12 feb 2020
    1
    0
    • 12 feb 2020
  • Judith weet ‘t: is afvallen in de winter moeilijker?

    Diëtist Judith staat voor ons paraat met goede raad én verrast ons met etenswaardigheden. Afvallen, één van de meest voorkomende goede voornemens. Maar is het nu wel zo'n goed idee om daar in de wintermaanden mee te star...
    28 jan 2020
    1
    3
    • 28 jan 2020
  • Kijk met ons mee bij Festival B! - Deel 3

    Festival B staat voor bodem, buik, bijen, biodiversiteit, blue zone en blij. Hiermee werd op zondag 20 oktober de World Food Week afgesloten. Het festival bestaat uit standjes, lezingen en workshops. Ook is er de mogelijkheid om een gezondheidscheck te doen en leefstijladvies te krijgen. Wij waren erbij en hebben hier een 3-delige vlog over gemaakt (onze eerste vlog ooit!). Zo hebben wij de lezingen van Rens Kroes, Yvo…
    4 dec 2019
    0
    0
    • 4 dec 2019
  • Kijk met ons mee bij Festival B! - Deel 2

    Festival B staat voor bodem, buik, bijen, biodiversiteit, blue zone en blij. Hiermee werd op zondag 20 oktober de World Food Week afgesloten. Het festival bestaat uit standjes, lezingen en workshops. Ook is er de mogelijkheid om een gezondheidscheck te doen en leefstijladvies te krijgen. Wij waren erbij en hebben hier een 3-delige vlog over gemaakt (onze eerste vlog ooit!). Zo hebben wij de lezingen van Rens Kroes, Yvo…
    27 nov 2019
    0
    0
    • 27 nov 2019
  • Wat ik eet op woensdag: Ilse's eetdagboek

    Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren o...
    20 nov 2019
    0
    5
    • 20 nov 2019
  • Kijk met ons mee bij Festival B! - Deel 1

    Festival B staat voor bodem, buik, bijen, biodiversiteit, blue zone en blij. Hiermee werd op zondag 20 oktober de World Food Week afgesloten. Het festival bestaat uit standjes, lezingen en workshops. Ook is er de mogelijkheid om een ge...
    20 nov 2019
    0
    5
    • 20 nov 2019
  • Wat is wijs met je spijs?

    Bij wijs met je spijs willen we van gezond eten een leuke gewoonte maken. Daar hebben we jullie bij nodig! Deze community is bedoeld voor iedereen die lekker en gezond wil eten en het leuk vindt om hierover in gesprek te gaan, te discussiër...
    30 okt 2019
    0
    0
    • 30 okt 2019
  • Wat ik eet op woensdag: Ymkje's eetdagboek

    Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren o...
    25 sep 2019
    0
    0
    • 25 sep 2019
  • Judith weet 't: zo eten mijn kinderen wel wat de pot schaft

    Diëtist Judith staat voor ons paraat met goede raad én verrast ons met etenswaardigheden. Hoe gaan jouw kinderen wél eten wat jij op tafel zet? Zonder de vieze gezichten te trekken of het zelfs uit te spugen? Judith vertelt je waar...
    21 aug 2019
    2
    0
    • 21 aug 2019
  • Balanceren in je feestkleren

    Heb jij ook zo’n opgeblazen gevoel na de feestdagen en zitten je kleren weer nét iets strakker dan daarvoor? De community “Wijs met je spijs” helpt je om dit gevoel te voorkomen. Word lid en doe mee met onze vijfdaagse challenge “Balanceren in je Feestkleren”. We starten op 20 december. Jij krijgt: Elke dag een nieuwe uitdaging Tips en tricks Blogs met achtergrondinformatie Zo heb je niet alleen tíjdens…
    1 aug 2019
    1
    0
    • 1 aug 2019
  • Judith weet ‘t: ik krijg geen hap door mijn keel als ik me rot voel

    Diëtist Judith staat voor ons paraat met goede raad én verrast ons met etenswaardigheden. Maar niet eten, dat kan natuurlijk ook. Iedereen voelt zich wel eens verdrietig of rot. Judith vertelt ons waarom sommigen van ons dan geen hap door hun keel krijgen.
    31 jul 2019
    3
    0
    • 31 jul 2019
  • Judith weet ‘t: waarom we niet van het vlees af willen

    Diëtist Judith staat voor ons paraat met goede raad én verrast ons met etenswaardigheden. Hoe kan het dat het we met z’n allen zo graag vlees willen blijven eten, en het liefst elke dag? Judith vertelt ons waarom we niet van het vle...
    9 mei 2019
    0
    0
    • 9 mei 2019
  • Judith weet ‘t: zien eten doet eten, maar waarom?

    Diëtist Judith staat voor ons paraat met goede raad én verrast ons met etenswaardigheden. Je hebt net je lunch op en zit weer achter je bureau. Komt er een collega binnen met een late-lunchmaaltijd, heb je wéér honger. Luist...
    2 mei 2019
    0
    0
    • 2 mei 2019
  • Emrik (w)eet ‘t: Serotonine

    Neurotransmitters, dat zijn de boodschappers van ons brein , leerde Emrik ons. En die hebben brandstof nodig. Voor ieder van de vier belangrijkste neurotransmitters is er hét uitstekende recept. Daarvoor hebben we Annie ingeschakeld, huisbakker...
    19 mrt 2019
    0
    0
    • 19 mrt 2019
  • Emrik (w)eet ‘t: Gaba

    Neurotransmitters, dat zijn de boodschappers van ons brein , leerde Emrik ons. En die hebben brandstof nodig. Voor ieder van de vier belangrijkste neurotransmitters is er hét ideale recept. Daarvoor hebben we Annie ingeschakeld, huisbakker, che...
    12 mrt 2019
    0
    0
    • 12 mrt 2019