Deel deze blog

Van horrormonen naar happy hormonen

Van horrormonen naar happy hormonen

Mijn naam is Ingrid Wassenaar. Expert op het gebied van gezondheid, voeding en hormonen. Dagelijks help ik vele vrouwen (en mannen) met gezondheidsproblemen en hormonale disbalansen. Geen ‘quick fix’ en symptoombestrijding. Maar kijkend naar de oorzaak van de klachten. Wat maakt het dat iemand deze klachten ervaart? Waar bevinden zich eventuele disbalansen, tekorten of blokkades in het lichaam? Ik vind het fantastisch om mensen bewust te kunnen maken van de invloed van voeding en leefstijl op hun gezondheid en hormonen. Ervoor zorgen dat het lichaam weer krijgt wat die nodig heeft. Zodat het lichaam weer kan doen waar iemand naar verlangt.

'Het is mijn missie om vrouwen (en mannen) op weg te helpen naar de beste versie van hunzelf; waarin voeding, hormonen en gezondheid centraal staan.'

Vullen in plaats van voeden

Zo fit en energiek ik mij nu voel is niet vanzelfsprekend. Jarenlang heb ik veel stress ervaren, slechte voeding genuttigd en was ik alleen maar aan het vullen in plaats van voeden… Ik was uitgeput, moe, en kreeg veel gekke en niet verklaarbare kwaaltjes zoals; haaruitval, (dubbelzijdige) hernia, moeite met afvallen, vocht vasthouden, onregelmatige menstruaties, zwangerschapsdiabetes en burn-out.

Ik liet mijn lichaam in de steek

Een jonge meid hoort oneindig veel energie te hebben en zich happy te voelen in haar lichaam. Ik was dat niet. Mijn lichaam liet mij in de steek. Zo dacht ik toen. Maar eigenlijk liet ik mijn lichaam in de steek. Ik zorgde niet goed voor ‘m. Mijn lichaam heeft mij echt wel meerdere signalen gegeven, maar ik begreep dat destijds nog niet. En wanneer je je klachten lang genoeg negeert, gaat je lichaam niet meer fluisteren, maar schreeuwen. De ene naar de andere klacht ontstond. Ik wilde heel graag hulp. Ik ging van hort naar her met als 1 doel; mij weer energiek, fit en klachtvrij voelen. De artsen konden niets voor mij betekenen. Alles was onderzocht en geprobeerd en niets hielp. Dan kom je op straat te staan met de woorden ‘leer er maar mee leven’. Dat kon en wilde ik niet en dus ben ik zelf gaan rondneuzen.

De rol van voeding en leefstijl op onze hormonen, brein en gezondheid

Ik kwam er al snel achter dat mijn hormoonhuishouding verstoord was en dat dit invloed heeft op alle lichaamsprocessen. Het een staat met het ander in verbinding. Ik ging naar een hormoontherapeut in Amsterdam en zij leerde mij weer baas worden in eigen keuken en over mijn eigen bord. Mijn lichaam kwam weer in balans, ik viel een paar kilo af, voelde mij fitter en het allerbelangrijkste; mijn gekke kwaaltjes verdwenen. Ik was razend enthousiast. Maar vroeg mij tegelijkertijd ook af ‘hoe is het mogelijk dat ik dit nu pas weet en nog erger; dat heel veel mensen dit dus nog niet weten? Ik ging veel lezen, volgde verschillende studies en werd nog enthousiaster.

Met mijn voorgeschiedenis als verpleegkundige, en mijn jarenlange ervaring als docent binnen de gezondheidszorg, is het een fantastische combinatie om mensen te mogen begeleiden in hun reis naar gezondheid.

Horrormonen?

Ben jij wellicht een paar dagen in de maand die vreselijke heks thuis? Heb je regelmatig last van ‘cravings’ en is je drang naar zoet enorm? Met andere woorden; ben je een echte suikerjunk? Wil je graag een paar kilo kwijt, maar wat je ook doet, geen grammetje eraf? Sta je ’s ochtends vroeg vermoeid op? Slaap je slecht? Allemaal voorbeelden dat je hormonaal uit balans bent.

Ik ga jullie de aankomende maanden meer vertellen over hormonen. Hoe je van “horrormonen” weer hormonen maakt en bovenal; hoe je ervoor zorgt dat ze weer vóór je gaan werken in plaats van tegen je. Laat hieronder een reactie achter als je dit herkenbaar is of je vragen hebt! 

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.