Deel deze blog

Corona de baas

We zijn op dit moment allemaal een beetje - of een beetje veel - in de ban van corona. Half Nederland werkt thuis, sociale contacten zijn miniem en er wordt massaal gehamsterd. Je wordt om de minuut met een nieuwtje over het virus om de oren geslagen en de strekking daarvan is in de meeste gevallen niet heel positief (hier wel eentje). Maar deze blog gelukkig wel, want zoals Cruijff altijd zei: ‘elk nadeel heb zijn voordeel’. Het milieu blijkt namelijk ontzettend veel baat te hebben bij deze crisis en er worden prachtige initiatieven de grond uit gestampt. Wij hopen dat het een revolutie teweeg gaat brengen op onze kijk naar voeding. Want dat kan namelijk een fantastische hulp zijn in de strijd tegen corona. Wij delen interessante initiatieven en vitale voedingstips met je.

Interessante initiatieven

Restaurants zijn genoodzaakt de deuren voor bepaalde tijd te sluiten, wel met nog een flinke voorraad aan etenswaren in het magazijn en de koelkast. Verschillende restaurants zijn hierdoor op het idee gekomen om dit eten te doneren. Voedselbank Sneek is de horeca hier heel dankbaar voor. Restaurants zoals Grand-café de Walrus en het Proeflokaal in Sneek droegen hieraan bij. Eetcafé Het Leven doneerde in Leeuwarden aan de minder bedeelden op 15 maart. En in Lemmer mochten gezinnen die het niet zo breed hebben vandaag (18 maart 2020) producten ophalen bij Café restaurant Centrum.

(Be)zorgen

Veel restaurants gaan over op bezorgen, zoals Brasserie E&D in Bolsward, waar je zelfs een heerlijke hutspot kunt bestellen. Royaal Belegd doet hier nog een schepje bovenop, zij hebben een kaartje gemaakt voor een ‘knuffel op afstand’. Die krijg je gratis bij de bestelling (in en om Sneek) om naar iemand te sturen die je voorlopig niet in het echt kunt knuffelen. Hoe leuk is dat?

Vitale voedingstips

Ook schieten de voeding- en leefstijltips als paddenstoelen uit de grond om mensen te inspireren zo gezond mogelijk te leven. Om zo het virus de baas te zijn óf te worden. Juglen Zwaan geeft op zijn website aHealthylife.nl aan dat vitamine C, D en zink belangrijke voedingsstoffen zijn om gezond te blijven, hieronder zie je waar de meeste van deze stoffen in zitten volgens hem. The Green Happiness geven in dit artikel ook tips en recepten om je immuunsysteem blij te maken. En zelfs kranten, zoals het AD laat je weten wat je zelf kunt doen om weerstand op te bouwen, en zetten daarnaast wat fabels op een rij. 

Positiviteit geeft je power

Hopelijk hebben deze tips en initiatieven je geholpen om wat positiever te kijken naar deze corona crisis. Verwen jezelf nog eens extra goed met gezonde voeding en zie in dat we hier samen sterker en wijzer uitkomen.

Heb jij andere initiatieven op het gebied van voeding voorbij zien komen of heb je nóg meer tips om gezond te blijven? Deel ze hier!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.