Deel deze blog

Judith weet ‘t: gezond eten als gewoonte

Judith weet ‘t: gezond eten als gewoonte

Diëtist Judith staat voor ons paraat met goede raad én verrast ons met etenswaardigheden. Altijd gezond eten, dat klinkt bijna als een sprookje voor veel mensen. Deze week vertelt Judith welke stappen je kunt nemen om van gezond eten een gewoonte te maken, en dat heeft niks met het eten zelf te maken.

Aanvaard ongemak

Kennen we de rechterhand nog? Die hand die zegt dat je zo goed bezig bent en staat voor de ‘juiste’ keuze. Als je gezond wilt blijven eten dan zul je iedere dag weer die gezonde keuze moeten maken, kiezen voor die rechterhand dus. En dat betekent dat je ongemak zult ervaren, want kiezen voor een stuk fruit in plaats van een koek is niet altijd leuk. Een gebakje afslaan op een verjaardag daar kun je je knap ongemakkelijk bij voelen. Weet dat het ongemak er is, zal zijn en aanvaard het.

Wat wil je?

Bedenk goed wat jij belangrijk vindt. Je wilt gezonder gaan eten maar wat betekent dat voor jou? Wat is goede voeding volgens jou? Wil je graag alleen maar biologische producten eten? Of eten zonder suiker? Kook je liever iedere avond een gezonde maaltijd? Stel deze waarden voor jezelf vast, dat vormt een mooie leidraad om je aan te houden.

Wat maakt het de moeite waard?

Waarom? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen, wat is jouw intrinsieke motivatie om gezonder te eten? Wil je een voorbeeld zijn voor jouw kinderen? Wil je jouw kwaliteit van leven verbeteren? Wil je vrijheid in je kledingkeuze? Gaat het om je mentale gezondheid, je niet langer depressief voelen? Wil je mee kunnen doen met activiteiten? Heb je voor jezelf helder wat het voor jou de moeite waard maakt, dan is volhouden een stuk gemakkelijker.

Die korte termijn focus dat kunnen we allemaal wel maar het gaat om het volhouden op de lange termijn. Deze stappen helpen je daarbij. Wat motiveert jou? Laat het weten in de comments.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.