Deel deze blog

Judith weet ‘t: terug van vakantie en hoe krijgen we dan nu de kinderen weer in het gareel?

Judith weet ‘t: terug van vakantie en hoe krijgen we dan nu de kinderen weer in het gareel?

Diëtist Judith staat voor ons paraat met goede raad én verrast ons met etenswaardigheden. De kinderen gaan weer naar school en dat is écht een hele overgang na die lange vakantie vol ijsjes en waterpret. Hoe krijgen we onze kinderen weer in het gareel? Judith geeft je fijne facts en handige tips.

Accepteren kun je leren

Allereerst, accepteer dat het meer moeite kost om na de vakantie het vaste patroon van daarvoor weer op te pakken. En ook al is het heel makkelijk om dat nog even voor je uit te schuiven, doe het niet! Niet eerst nog even acclimatiseren, dan vind je brein het namelijk nog véél lastiger om die omslag te maken. Dus: ga er vandaag nog mee aan de slag, des te sneller zit je weer in een gestructureerde leven. En je kids ook!

Hoe concreter hoe beter

Een vakantie vol met ijsjes en andere verleidingen en nu gaat alles weer ‘normaal’. En dat doet pijn, vooral voor je kinderen. Dus: maak voor jezelf concrete doelen; maak een weekmenu, een boodschappenlijst en plan die sportafspraak gelijk in je agenda in. Gedragsdoelen zijn daarbij ook erg belangrijk. De kinderen hebben hetzelfde als wij, die willen ook op de korte termijn bevredigd worden. En wat krijg je dan, er wordt flink gezeurd om een ijsje. Maar kinderen mogen ook best even die pijn voelen, huilen is ok. Blijf vooral herhalen en blijf bij je standpunt. En bespreek ook duidelijk de momenten dat het eventueel wél mag. 

Veel succes!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.