Deel deze blog

Koken met Carina - kun jij zonder koolhydraten?

Koken met Carina - kun jij zonder koolhydraten?

Community-lid @ is gek op lekker eten maar helaas zijn haar gerechten niet altijd even gezond. Ze houdt van elke dag vlees, koolhydraten én suiker. Tja, dat moet toch anders kunnen dacht ze! Samen met foodexpert Mama Mascha duikt ze de keuken in. Ze zetten niet alleen een heerlijk gerecht op tafel maar Carina krijgt ook handige tips én een goed advies van @

Kijk (en kook) je mee?

Boodschappenlijst

Wil jij ook experimenteren met minder koolhydraten en deze pasta Bolognese zelf maken? Dit heb je nodig:
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram winterwortels
- 2 stengels bleekselderij
- 100 gram ontbijtspek
- 250 gram rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 250 ml volle melk
- nootmuskaat
- 50 gram Parmezaanse kaas

- 250 gram linzenpasta
- 1 courgette

Tip! Door een deel courgette pasta en een deel linzenpasta te gebruiken kun je langzaam wennen aan de smaak. Ben jij al een ervaren koolhydraat-arme eter? Dan kun je natuurlijk ook voor volledig courgette pasta kiezen.

Tijd om te koken

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de groenten in stukken. Doe olijfolie in de pan en voeg als eerste de ui toe. Laat 2-3 minuten zachtjes bakken. Niet bruin laten worden, dan wordt de ui bitter!

Doe de wortel, bleekselderij en knoflook ook in de pan en laat nog 5 minuten zachtjes bakken. Blijf er bij staan om af en toe te roeren.

Voeg gehakt en spek toe en bak op middelhoog vuur tot het gehakt 'rul' is. Doe de melk erbij en rasp wat nootmuskaat over de saus. Nu mogen de tomatenblokjes erbij. Roer de saus goed door en breng tegen de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat het geheel 15-20 minuten zachtjes pruttelen totdat alle groenten gaar zijn. Vergeet niet af en toe te roeren. 

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de courgette met behulp van een spiraalsnijder tot spaghetti slierten en mix deze met de linzenpasta.

Pureer de saus met een staafmixer. Breng de saus op smaak met peper en zout. Rasp de kaas en strooi de kaas over de pasta Bolognese.

Praat je mee?

Kook jij zelf wel eens met minder koolhydraten? En heb jij nog goeie tips of lekkere recepten voor  (en anderen)? Deel ze hieronder!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.