Deel deze blog

Koken met Carina - Suikervrij bakken, bestaat dat wel?

Koken met Carina - Suikervrij bakken, bestaat dat wel?

Community-lid @ is gek op lekker eten maar helaas zijn haar gerechten niet altijd even gezond. Ze houdt van elke dag vlees, koolhydraten én suiker. Tja, dat moet toch anders kunnen dacht ze! Samen met foodexpert Mama Mascha duikt ze de keuken in. Ze zetten niet alleen een heerlijk gerecht op tafel maar Carina krijgt ook handige tips én een goed advies van @

Kijk (en kook) je mee?

Boodschappenlijst

Heb je honger gekregen van deze video en wil je de havermout blueberry muffins zelf thuis ook maken? Dit heb je nodig:
- 150 gram havermout
- 50 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 150 gram blauwe bessen

- 25 gram suiker
- 2 eieren
- snufje zout
- 1 banaan

- 125 ml melk
- 25 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel koekkruiden of kaneel

Tijd om te koken

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de bloem, havermout, bakpoeder, koekkruiden, suiker en het zout in een grote kom en roer door elkaar.

Prak de banaan. Doe de melk scheut voor scheut in de kom. Breek de eieren boven de kom en voeg de banaan en zonnebloemolie toe. Meng alles goed door elkaar tot je een goed gemixed beslag hebt. Dit kan eventueel ook in de keukenmachine. Roer als laatste de bosbessen door het beslag.

Vet een muffinplaat goed in of gebruik muffinvormpjes. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Laat de muffins 25-30 minuten bakken in de oven.

Praat je mee?

Staan jullie zelf wel eens in de keuken iets lekkers te bakken? En moet het dan vooral lekker zijn of probeer je ook wel eens iets gezonder te bakken? Ik ben heel benieuwd. Je kunt je tips (en lekkere recepten) delen in dit forum.

Dit was voorlopig alweer de laatste video. Zijn er onderwerpen die je in de toekomst nog graag terug zou willen zien in een video? Laat het ons dan weten!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.