Deel deze blog

Mama Mascha maakt: Aspergesalade

Mama Mascha maakt: Aspergesalade

Vanaf vandaag deel ik, Mama Mascha, om de week een aantal van mijn favoriete recepten met jullie. Zo leren jullie (hopelijk) weer wat nieuws en inspireren we elkaar. Mijn recepten zijn eenvoudig te bereiden, lekker en gezond! 

Het witte goud

De echte liefhebber is het vast niet ontgaan, het aspergeseizoen is weer gestart. Met maar 20 kcal per 100 gram en een flinke dosis vitamines zijn ze zeker een gezonde keus! We kennen de asperge natuurlijk vooral in het klassieke gerecht met ham, ei en hollandaisesaus maar vandaag maak ik een heerlijke romige salade met dit witte goud.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

- 500 gram witte asperges
- 500 gram krieltjes
- 4 eieren
- 100 gram gerookte zalm
- 2 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels volle yoghurt
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- 15 gram peterselie

Zo maak je het

Kook de krieltjes in hun schil in ongeveer 10 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de krieltjes). Kook de eieren.

Snijd ongeveer 2 centimeter van de onderkant van de asperges en schil de asperges. Doe de schillen en de klontjes die je hebt afgesneden samen met de asperges in de kookpan. Brengt dit met water en wat zout aan de kook. Laat de asperges 5 minuten koken en laat ze dan nog 10 minuten staan in het warme water. 

Gooi de schillen en de klontjes weg en snijd de gekookte asperges in kleine stukjes. Snijd de zalm in kleine stukjes en de eieren in vier stukken. 

Meng de krieltjes met de yoghurt, mosterd, mayonaise en olie. Breng op smaak met peper en zout. Leg de asperges, zalm en eieren op de krieltjessalade en garneer met de peterselie. 

Tip: Als je vanavond klassieke asperges eet, schil dan een beetje extra en maak er morgen salade van. Dat scheelt veel tijd. 

Voedingswaarde per persoon:
- Kcal 344
- Koolhydraten 28,4 gram
- Eiwitten 16,2 gram
- Vetten 17,3 gram
- Groente 125 gram

Wat is jullie favoriete recept met asperges? Eet je het het liefst klassiek, in een salade of nog weer anders? Laat het me weten in dit forumHeb je dit gerecht gemaakt? Maak een foto en deel je reactie hieronder! 

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

Bovenliggend Opmerking Onderliggend
Geen gegevens