Deel deze blog

Mama Mascha wil jou wijs met je spijs maken!

Mama Mascha wil jou wijs met je spijs maken!

Meet Mama Mascha

Mascha Perquin is in 2011 voor haarzelf begonnen met Foodtruck Mama Mascha, waarmee ze naar eigen zeggen ‘haar hobby en werk combineren kan’. De missie van Foodtruck Mama Mascha is om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken over gezond, lekker en makkelijk eten. Past prachtig in het straatje van Wijs met je spijs!

Food: preparing, reading, coaching

Naast de foodtruck, een kookstudio waarin kookworkshops worden gegeven (die ook op een locatie naar keuze kunnen plaatsvinden) en kennisworkshops, biedt Foodfan Mama Mascha een aantal producten aan. Zo heeft ze een kookboek geschreven genaamd ‘Arbeidsvitaminen’, dat boordevol lekkere recepten voor tijdens het werk én thuis zit. Ook hebben ze een hele handige app ontwikkeld om je te ondersteunen voor een gezonder en fitter leven. Dit is de Personal Food Coach App, met heerlijke weekmenu’s waarbij je alle benodigde eiwitten, vetten, vitamines en mineralen binnenkrijgt en toch kunt afvallen. En het mooie is: alle recepten zijn eenvoudig en in een half uurtje klaar. Daarnaast staan er tips en adviezen in over gezonde voeding en heb je de mogelijkheid te chatten hun voedingsdeskundigen of diëtistes. De app is nu met 50% korting te krijgen via de Fan van Fit Shop van De Friesland (klik hier), waar je als vaste klant van De Friesland punten voor kan sparen. Ben je niet verzekerd bij De Friesland? Dan kun je hier van haar eigen aanbod gebruik maken.

Easy couscous

Zo heeft Mascha al een recept voor een heerlijke aspergesalade met ons gedeeld en hierbij delen we nog zo’n lekker en snel recept van haar met jullie:

Couscous met kip, citroen en dadels

Ingrediënten:

  • 1 paprika
  • 400 gram winterwortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel ras-el-hanout
  • 1 theelepel Harira of Harissa poeder
  • 275 gram volkoren couscous
  • 300 gram kip(pendij)filet
  • 100 gram dadels
  • 1 citroen
  • 15 gram verse muntblaadjes

Bereiding:

Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Pel en snipper de teen knoflook. Snijd de paprika in blokjes en de wortel in plakjes. Snijd de kippendij filet in blokjes.

Bak de ui en knoflook in de olijfolie op een middel lage stand in een Tajine of een hapjespan. Doe de kipfiletblokjes, de Harira en Ras-El-Hanout erbij en laat die 5 minuten zachtjes meebakken.

Voeg daarna de wortel en paprika toe en laat nog 5 minuten rustig pruttelen.

Maak de couscous klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verwijder de pitten uit de dadels en snijd deze in stukken. Rasp de schil van een citroen en pers daarna de citroen uit. Giet de citroen in de pan.

Serveer de couscous samen met de kip en garneer met de geraspte citroen en de muntblaadjes.

Heb je de app of het boek van Mama Mascha al en wil je je ervaringen delen? Dat kan hieronder. Of heb je gesmuld van het couscous recept? Let us know!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.