Deel deze blog

Podcasts om je vingers bij af te likken

Podcasts om je vingers bij af te likken

Zien eten doet eten, maar hoe zit het dan met het luisteren naar podcasts over eten? Van sommigen gaat je maag knorren en anderen zitten vol met bakken inspiratie. Diëtist Judith luistert maar wat graag naar podcasts over eten en ze zet haar favorieten graag voor je op een rijtje. 

Ik chef, jij cheft, wij cheffen

Inspiratie nodig? Dan moet je hier zijn. Cheft is een podcast waarbij ze van ‘chef’ een werkwoord hebben gemaakt. In iedere aflevering laten ze een culinaire wens van een bekende Nederlander in vervulling gaan. Een culinaire wens? Ja, want wie heeft er nu niet als wens om de allerlekkerste gehaktbal te braden of de beste rendang op tafel te zetten. De BN’er gaat samen met een bekende chef of TV kok aan slag en ondertussen leer jij óók hoe je het perfecte gerecht op tafel zet. Het is net alsof ze bij jou in je eigen keuken staan te kokerellen. Bovendien leer je ook nog eens hoe de geschiedenis van het gerecht er uit ziet. Bij Cheft loopt het water je in de mond. 

Burnt Toast

Bij deze serie podcasts gaan ze veel meer in op de achterliggende cultuur van een bepaald gerecht of product. Dat is reuze interessant! Zo spreken ze over specifieke specerijen en over de verschillen tussen hete pepersoorten. Wil je wat extra diepgang als het gaat om voedsel? Dan is deze podcast zeker iets voor jou. Weet wel dat Burnt Toast een Amerikaanse podcast is met hier en daar wat reclame tussendoor.

Op en top gezelligheid

Mangiare! is voor mij een mix tussen Heel Holland bakt en de 5 Uur show. Gasten worden ontvangen aan de studio tafel waar je als luisteraar maar wat graag bij zou willen aanschuiven. Er wordt met zoveel passie gesproken over…  van alles. Een goed gerecht, vegan eten, een mooi kookboek, een lekkere thee, een taart bakken of een pan die je moet hebben. Met Petra Possel als host zit je goed, zij is een gepassioneerd liefhebber en dat is te horen. Dit is mijn all time favorite en de podcast Mangiare! moet je dan ook lekker luisteren.

Alle mannen verzamelen

Dit is heel wat anders dan al dat vrouwen gelul. Gezond Verstand de Podcast gaat over DJ Jordi Warners die van 103 kilo is afgevallen naar 75 kilo. In zes afleveringen gaat hij samen met Men’s Health opzoek naar antwoorden op de vele vragen die hij heeft over gewicht en gewichtsproblemen. Mooi om eens vanuit de ogen van een man hiernaar te kijken. Je hoort echt wat Jordi heeft bewogen om toch gezonder te gaan leven, een heel persoonlijk en inspirerend verhaal.

Veel luisterplezier! Heb jij nog een leuke podcast tip voor mij? Deel je ‘m dan hieronder in de comments, vind ik leuk!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.