Deel deze blog

Mama Mascha maakt: Pompoencurry

Mama Mascha maakt: Pompoencurry

Om de week op dinsdag deel ik, Mama Mascha, een van mijn favoriete recepten met jullie. Zo leren jullie (hopelijk) wat nieuws en inspireren we elkaar. Mijn recepten zijn eenvoudig te bereiden, lekker en gezond! Vandaag een lekkere curry met pompoen.

Pompoen in de zomer?

Denk je bij pompoen gelijk aan Halloween? Dat is niet zo gek, want in deze periode wordt de pompoen het meest verwerkt in gerechten zoals een stoofpotje, pompoensoep, hartige taart of een stamppot. Toch kun je de pompoen het gehele jaar krijgen. Het voordeel van pompoen is dat je hem kan verwerken in een zoet gerecht en in een hartig gerecht. Koop in de lente of de zomer ook eens een pompoen en verwerk deze in je gerechten, zo kun je geroosterde pompoen prima door een salade verwerken. Of bijvoorbeeld door deze heerlijke pompoencurry, eet smakelijk! 

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

- kleine pompoen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 theelepel chilipoeder
- 15 gram koriander
- 1 eetlepel komijnzaad
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels Garam Masala poeder
- 800 gram tomatenblokjes (blik)
- 8 eetlepels volle kwark
- 150 gram zilvervliesrijst
- 450 gram bloemkoolrijst

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de pompoen en snijd deze in stukken van 3 bij 3 centimeter. Verwijder de zaden en zaadlijsten. Leg de pompoen op een -met bakpapier beklede- bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olie en wat zout. Laat 15 minuten roosteren in de oven.

Snijd de gember en knoflook fijn. Snijd de ui in halve ringen. Verwarm een eetlepel olie in een bakpan. Doe de gember, ui, knoflook, komijnpoeder, kaneel, garam masala- en chilipoeder in de pan. Laat zachtjes bakken en voeg daarna de tomatenblokjes en pompoenblokjes toe. Verwarm nog even door. Breng op smaak met peper en zout.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de zilvervliesrijst met de bloemkoolrijst en verwarm nog even. Serveer met een flinke dot volle kwark en garneer met de koriander.

Voedingswaarde per persoon (bij 500 gram pompoenblokjes)

- Kcal 347
- Koolhydraten 42,4 gram
- Eiwitten 11,4 gram
- Vetten 12,8 gram
- Groente 263 gram

Meer inspiratie nodig om pompoen in je gerechten te verwerken? Kijk dan eens hierHeb je dit gerecht zelf gemaakt? Maak dan een foto en deel je reactie hieronder! 

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.