Deel deze blog

Meal preppen: tips om vooruit te koken

Meal preppen: tips om vooruit te koken

Voor meerdere dagen maaltijden vooruit koken is zo gek nog niet. Tegenwoordig heet dat 'meal preppen'. Dat betekent dat je de maaltijden op één moment kookt voor meerdere dagen, dit om het jezelf de rest van de week zo makkelijk mogelijk te maken. Nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat? Ik geef je wat tips mee!

Waarom vooruit koken? 

Ken je dat gevoel dat je niet weet wanneer je eten moet koken? Bijvoorbeeld omdat je de kinderen naar sport moet brengen en/of halen of omdat je tot laat aan het werk bent of misschien wel alleen eet. Mealpreppen voor meerdere dagen kan dan erg handig zijn. Dan kun je later in de week gemakkelijk één van de maaltijden opwarmen die je eerder hebt gemaakt. Het bespaart je tijd, geld en je eet daardoor vaak ook gezonder. Vind je het moeilijk om voldoende groente te eten? Lees hier de tips terug! 

Vooruit koken....hoe doe ik dat? 

Om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken deel ik hier een aantal tips:

  • Snijd van te voren het vlees, marineer dit en zet het dan in een afgesloten bak in de koelkast.
  • Snijd van te voren de groente en zet dit ook in een afgesloten bak in de koelkast. Niet alle groente zijn geschikt om te snijden van te voren. Hardere groentes zoals paprika en courgette kunnen dit makkelijker hebben dan sla of champignons. 
  • Bereid de sauzen van te voren en maak gelijk grotere porties zodat je wat extra kunt invriezen voor de volgende keer.
  • Maak je soep? Kook lekker veel en bewaar een deel in de vriezer. Zo kun je soep ook gemakkelijk een keer pakken voor de lunch.
  • Maak er op zondag een kookdag van. Bereid een aantal maaltijden en zet deze in de koelkast of in de vriezer. 

'Koop goede afsluitbare bakjes voor de vriezer en de koelkast'

Voorbeelden

Het voorbereiden van de maaltijd kan niet natuurlijk niet alleen met het avondeten maar ook gemakkelijk met de lunch, het ontbijt of tussendoortjes. Hieronder vind je een aantal voorbeelden die je van te voren al kunt klaarmaken.

 deelt in de reacties een recept van een tussendoortje die je gemakkelijk een aantal dagen kan bewaren in een afgesloten doos en zelfs kan invriezen. 

 maakt 's ochtends havermout pannenkoeken. Deze kun je ook van te voren maken en invriezen of 2 dagen in de koelkast bewaren. Even opwarmen en klaar! 

 maakt samen met  spaghetti met minder koolhydraten. Maak wat extra saus om in te vriezen zodat je volgende keer alleen de spaghetti hoeft te koken.

Nog meer inspiratie nodig? Kijk eens rustig rond in de verschillende 'eetdagboeken' van onze community-leden of de categorie 'deel je recept op dinsdag'. Hier kom je verschillende recepten tegen die je ook van te voren kunt bereiden en invriezen.

Samen Beter Eten

Goed eten is van positieve invloed op je gezondheid en dat lukt samen beter dan alleen. Samen Fitter heeft een uitdaging die jou helpt om stap-voor-stap andere keuzes te maken om gezonder te eten. Zo neem je jouw eigen eetpatroon onder de loep en kijk je wat je wilt veranderen. Ga jij de uitdaging aan en zet je in twee weken tijd iedere dag een kleine stap vooruit? Neem een kijkje op de Samen Beter Eten pagina voor meer informatie en doe mee!

Mealpreppen is steeds populairder. Doe jij het ook? Misschien heb jij nog wat tips en tricks om te delen of heb je een gerecht die je altijd in grote hoeveelheden maakt? Deel het hieronder en inspireer en motiveer elkaar! 

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

Bovenliggend Opmerking Onderliggend
Geen gegevens