Deel deze blog

Recap: Vragenuurtje met Rens Kroes

Recap: Vragenuurtje met Rens Kroes

Precies een week geleden zaten we er klaar voor, het live vragenuurtje met Rens Kroes. Na een paar technische probleempjes (de computer had waarschijnlijk ook last van de hitte Wink) kon Rens om 20.15 uur dan echt aftrappen en al jullie vragen beantwoorden. In deze blog blik ik kort terug op het vragenuurtje, maar heb je het vorige week gemist of wil je alles nog eens rustig terug luisteren? Dat kan hieronder! In dit forum kun je ook alle gestelde vragen nog eens lezen.

Hummus en avocado: gezond of toch niet?

In totaal zijn er 30 reacties op het forum binnengekomen waarvan 26 echte vragen aan Rens. Super leuk natuurlijk.  trapte af met de allereerste vraag en wel over de lekkere producten hummus en avocado, want zijn die nou wel echt zo gezond? Rens bevestigd, zowel hummus als avocado bevatten gezonde vetten die goed zijn voor je huid, haar en hersenen. Heb je geen tijd om zelf hummus te maken dan raadt Rens aan om het bij een natuur- of biologische winkel te halen. Zo weet je zeker dat er geen conserveringsmiddelen of smaakstoffen aan toegevoegd zijn.

Hulp bij (vr)eetbuien

 stelde een vraag over eetbuien. Want hoe ga je hier nu mee om en wat zijn tips voor gezonde snack bij lekkere trek? Rens verteld dat ze vroeger ook last heeft gehad van eetbuien. Dit was toen vooral omdat ze niet in balans was qua voeding. Eetbuien zijn vaak een signaal van het lichaam dat je óf niet voldoende gegeten hebt óf niet voldoende van de juiste voedingsstoffen genomen hebt. Probeer hier dus goed naar te luisteren en kies bij lekkere trek vooral voor voedzame, pure producten. Denk hierbij aan een plak stevig zuurdesem brood, een rijstwafel met notenpasta of haar favoriet: chocosnacks, kleine balletjes gemaakt van dadels, kokosolie en noten.

Brainfood

 is, als aanvoerder van Blij in je brein, benieuwd naar het ultieme brainfood en een lekker recept hiermee. Rens werkt zelf met powerfood, dat is onbewerkte voeding waar je lichaam goed op reageert. Als producten voor je hersenen raadt ze vooral vette vis, noten en pure chocolade aan. Ook de eerder genoemde chocosnacks vindt ze een echte 'brainfood'.

Bulkdrinken

Ik had er zelf nog nooit van gehoord maar  stelde een interessante vraag over bulkdrinken (3 tot 4x per dag zo'n 3 glazen water achter elkaar drinken). Heeft dit meer gezondheidsvoordelen ten opzichte van heel veel slokjes verspreid over de dag? Rens haar advies hierover is om gelijk bij het opstaan een grote hoeveelheid water te drinken (zo'n 750 ml). Verder gedurende de dag raadt ze aan om altijd een half uur vóór de maaltijd een glas water te drinken en niet tijdens het eten zelf.

PCOS

 heeft PCOS en op dit moment last van een enorme disbalans in haar hormonen. Ze vraagt Rens om tips om haar hormonen weer terug in balans te krijgen.  herkent de worsteling en is ook heel benieuwd naar eventuele tips. Rens geeft allereerst aan dat hormonen een lastig verhaal zijn en dat het altijd goed is om eventuele tips met een arts of deskundige te bespreken. Verder gelooft ze wel dat voldoende beweging, slaap en geen stress een positieve werking hebben op de hormoonbalans. Verder heeft ze zelf goede ervaringen met een detox sappenkuur. Zelf heeft ze 2x 7 dagen gedaan, maar volgens haar werkt 3 dagen ook al heel goed.

Intuïtief eten

Tot slot beantwoordt Rens nog een vraag van  over intermittent fasting en intuïtief eten. Rens is hier zelf een voorstander van al geeft ze wel aan dat dit per persoon kan verschillen. Nu ze zwanger is doet ze niet meer aan intermittent fasting maar voorheen kwam het regelmatig voor dat ze pas om 11 uur begon met eten. Intuïtief eten doet ze nog wel steeds. Dat wil zeggen, luisteren naar je lichaam en eten wanneer je trek hebt. Dit is mede mogelijk doordat ze zelf een eigen kantoor heeft en zich dus niet aan vaste pauze tijden hoeft te houden. Voor mensen die wel met vaste pauze tijden zitten raadt ze aan om dit gewoon eens met je baas te bespreken. En natuurlijk nu veel mensen nog thuis werken is intuïtief eten sowieso makkelijker na te streven. 

We willen iedereen nogmaals bedanken voor het stellen van de leuke vragen én natuurlijk Rens bedanken voor haar tijd en het beantwoorden van de vragen. Onder alle reacties hebben we, zoals eerder al aangekondigd, 5 boeken verloot. De gelukkige winnaars zijn: , Former Member, , . Sturen jullie mij of  een persoonlijk bericht? Dan zorgen wij dat de boeken jullie kant op komen. We zijn heel benieuwd naar jullie bevindingen en eventuele feedback voor een volgende keer. Dit kun je hier achterlaten.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.