Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Carina's eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Carina's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week het menu van: .

Wie Carina zegt, zegt eten

Mijn favoriete bezigheid is in de keuken staan. Je start met naar de markt gaan, de toko of de supermarkt! Echt je kunt mij niet gelukkiger maken. Ter plekke verzinnen wat we gaan eten, het liefst nodig ik vrienden of familie uit en maak en serveer ik het eten. Eten verbindt, mooie bijzondere gesprekken vinden plaats aan de keukentafel. Dat zijn echte geluksmomenten voor mij! Tevens ben ik sinds dit jaar ook bezig met een gezondere leefstijl. Minder vreten en juist meer gewoon eten. Maar dus ook nog steeds genieten.

Ontbijt: Shake it

Ontbijten is niet mijn sterkste punt. Daarom start ik de dag met een dieet shake van MyProtein. Die meng ik met water en zit vol goede eiwitten en vezels.

Tussendoor: Stay hydrated

Wat later in de ochtend neem ik een lekkere vezelrijke cracker met rookkaas en een glas water. Bij elk eetmoment neem ik bewust een glas water nu. Stay hydrated!

Lunch: Salade Caprese

Als lunch neem ik vandaag een kom vers gemaakte tomatensoep samen met mijn all time favorite: salade Caprese in een kom! Rucola, een bol light mozzarella, veel kleine tomaatjes, een beetje peper en een scheutje stroperige balsamico. Genieten!

Tussendoor: Griekse yoghurt

In de middag kies ik voor een kommetje griekse yoghurt met een kiwi. Vaak neem ik tegen 17.00 uur nog een plakje kipfilet om te snoepen of een ander stuk fruit.

Diner: Gezonde Turkse pizza

Voor het avondeten maak ik mijn eigen versie van een gezonde Turkse pizza. Ik begin met een prutje van rundergehakt, paprika, tomaat, peterselie, knoflook, tomatenpuree en ras el hanout kruiden. Dit mix ik allemaal samen in de keukenmachine. Vervolgens smeer ik dit uit op een rode bieten wrap en leg deze in een koekenpan. Deksel er op en even laten stomen/pruttelen. Vervolgens beleggen met sla, tomaat en komkommer. Beetje yofresh! Rollen en smullen maar!

Tussendoor: Aan de wandel

’s Avonds wandel ik nu altijd ongeveer 4 km. Naderhand warm ik op met een kop thee en soms neem ik nog een handjevol gerookte amandelen. Even wat te knabbelen!

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur  of  een berichtje, dan helpen wij je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.