Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Chris' eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Chris' eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week het menu van: .

Altijd een fiësta, eten is leven!

Als ik 's ochtend wakker word, dan denk ik: wat zullen wij vandaag gaan eten? Er zijn een paar dingen waar ik graag (de hele dag) aan denk. Eten is er één van. Eten is lekker. Eten is genieten. Eten is leven. Eten is yummy. Als ik in de keuken sta, dan is het altijd een fiësta. Zo ziet de keuken er daarna (soms) ook uit. Als een echte liefhebber, ben ik de hele dag door aan het eten. Maar wel met mate hoor. Bij eten laat ik dan ook de 'v' en de 'r' graag weg. ....daar vertel ik je later meer over. Lees je hieronder hoe culinair ik mijn dag ben doorgekomen vandaag?

Pre-ontbijt

Ik begin de dag met wat lucht. Het is lekker licht, goedkoop en je hoeft er niet veel voor te doen. Mondje open, benen in positie, 5 km rennen en lekker happen naar lucht......vroeg in de ochtend. 

Ontbijt: Culinair hoogstandje!

Dit is niet mijn lievelingsonderdeel van de dag. Op een vrije ochtend ontbijt ik graag uitgebreid. Denk aan English breakfast, Portugese garnalen à la Chris of Banh Mi. Maar op deze woensdagochtend, vooral na het hardlopen (en douchen uiteraard) voldoet een kom Brinta. Een culinair hoogstandje! 

Lunch: Eitje met een twist

Tijden het werk verzin ik meestal mijn lunch. In mijn hoofd heb ik een tekentafel met allerlei ingrediënten die ik kan gebruiken. Het wordt vandaag een eitje! Maar wel met een twist. Geroosterd brood met wat geraspte kaas, gebakken ui, cherrytomaatjes en parmaham. Vervolgens een eitje kort bakken met wat paprikapoeder, oregano, snufje zout en kerrie. Serveren met srirachasaus, dat is een pittige Thaise chilisaus. 

Tussendoor: Fruit-fiësta 

In de middag eet ik wat fruit. Ik vind het heerlijk om fruit te eten, maar vergeet het vaak. Wij hebben thuis een fruitschaal met heel veel soorten fruit. Nu kies ik 1 moment per dag om fruit te eten....en daar maken we een fruit-fiësta van. Fruitsalade met perzik-ijsthee/bosbessensap als dressing. Als fruit heb ik dit keer gekozen voor verse mango, banaan, peer en een appel.

Drinken: Tropisch Caribisch wonder

Uiteraard drinken we veel water op een dag. Water als in water, in thee maar ook in een tropisch Caribisch wonder genaamd Dawet Siroop. Ik vul een glas met wat siroop, melk, ijsblokjes en water. Het resultaat is een heerlijk drankje! 

Diner: Wokgarnalen à la Chris

Voor het avondeten vliegen we naar de Koreaanse keuken. Ik maak een soepje van Gochujang (chilipasta) en Doenjang (sojabonenpasta) en kippenbouillon. Voor de smaak gooi ik er lente-ui, Chinese kool en een gele paprika in. Dit laat ik koken tot de groente al dente is. Ik marineer 15 grote wokgarnalen à la Chris (cajun kruiden, vissaus, 3 teentjes knoflook en citroensap) en bak het 1 minuut. Vervolgens voeg ik het bij de soep en gooi ik er nog een pak ramyeon (noodles) in. Daarnaast hebben we een bord met gesneden komkommers met wat sriracha. Lekker fris/pittig. Bon appetit! 

Dessert: Hasselback Apple's

Na een lange dag heb je dit wel verdiend. Ben je stressend? Dan is dit de remedie: desserts. (stressend <-> desserts). Maar ook als je niet gestrest bent kun je genieten van een toetje. Aangezien we nog voldoende appels hebben, maken wij vanavond Hasselback Apple's met kaneel, vanille, nootjes en pecan-karamelijs. En dan kun je lekker genieten van een aflevering van je lievelings Koreaanse-dramaserie. En de 'v' en de 'r' die we nog over hebben? Daar maken we voldaan en relax van. Dan slaap je lekker warm en zoet. En morgen? Dan kijken we weer uit naar de volgende fiësta! 

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur  of  een berichtje, dan helpen zij je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.