Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Eline's eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Eline's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week het menu van: .

Een echte keukenprinses

Eten en koken zijn mijn favoriete bezigheden! Ik zie mijzelf wel als een keukenprinses. Eten doe ik meestal op gevoel. Dat houdt in dat ik me niet probeer te houden aan tijden en gewoontes, maar luister naar wat mijn lichaam vraagt en waar ik behoefte aan heb. Koken doe ik zoveel mogelijk gezond, met veel groentes en zo weinig mogelijk vlees. Toch geef ik soms ook wel toe aan ongezonde dingen, zoals chips of een patatje. Ook ga ik graag uit eten, laten we hopen dat dit snel weer kan. Mijn lievelingsgerecht is spaghetti vongole, pasta met venusschelpen. Helaas vind je dit gerecht niet veel terug in de Nederlandse Italiaanse restaurants, dus geniet ik hier optimaal van als we op vakantie zijn in Italië. Zelf maken is ook leuk, meestal gebruik ik dan mosselen. Voor sushi mag je me ook wakker maken. 

Ontbijt: Griekse yoghurt met honing

Omdat ik thuis werk en in de ochtend direct van uit bed kan aanschuiven aan mijn bureau, heb ik 's ochtend geen behoefte aan een gigantisch groot ontbijt. Ik eet daarom in de ochtend ook graag op gevoel. Soms ontbijt ik meteen als ik uit bed kom, en soms pas na een paar uur. Ik eet dan een bak yoghurt of kwark, met een schepje honing. Als ik wat meer honger heb, voeg ik hier ook fruit of een beetje havermout of granen aan toe. Uiteraard combineer ik mijn ontbijt met een lekkere grote kop thee. 

Lunch: Carpaccio wrap 

Als ik tijd en zin heb zorg ik ervoor dat ik tijdens de lunch iets lekkers eet. Tijdens een werkdag moet je jezelf toch een beetje verwennen. Het allerlekkerste om te lunchen vind ik toch wel een wrap met carpaccio. Ik gebruik volkoren wraps en voeg hier wat carpaccio, pesto, rucola, pijnboompitjes, een beetje peper en wat geraspte kaas aan toe. Dit is pas genieten! 

Tussendoor: Fruit of noten

Om de honger tussen ontbijt en lunch of lunch en diner wat te stillen, eet ik het liefst een stuk fruit of een handje met noten. Dat is lekker en snel, ik hoef er geen moeite voor te doen. Ik zorg er ook voor dat ik genoeg water en thee drink. 

Diner: Shakshuka 

Sinds kort bestellen wij hier thuis HelloFresh. Zoals ik eerder al zei ben ik dol op koken, maar het verzinnen van nieuwe recepten is soms best wel lastig en dan moet je nog alle ingrediënten zien te vinden inde supermarkt. Ik besloot om HelloFresh te proberen, en het bevalt ons heel goed. Veel groentes, ruimte porties en geen verspilling want je hebt alles precies in de juiste porties. Vanavond maak ik shakshuka. Dit is een vegetarisch gerecht wat je maakt in één pan. De ingrediënten zijn bonen, paprika, tomaten, gepureerde tomaten, eitjes. koriander, feta en lekkere kruiden. Van tortilla wraps maakte ik in de oven tortilla chips. Ik had nog een avocado over dus kon ik ook nog quacamole erbij maken. Je zet de pan op tafel en kan er zo uit eten, ideaal! Als ik na het avondeten nog behoefte heb aan iets zoets, dan eet ik meestal weer een beetje yoghurt met honing of een stuk fruit. 

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur  of  een berichtje, dan helpen wij je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.