Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Elvira's eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Elvira's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week het menu van .

Groningse Bourgondiër 

Eten is voor mij heel belangrijk. Ik zeg altijd ik ben als Groningse, als een echte Bourgondiër geboren. Voor mij geen stamppot boerenkool of zuurkool maar liever gezonde wereldgerechten. De markt rondstruinen of naar een Le Soukh vind ik geweldig. Daarna het eten gezellig klaarmaken met een muziekje erbij en lekker buiten opeten. Vuurkorf er bij aan en chillen maar! In het weekend wil ik nog wel eens coquilles met champignons bij de Italiaan bestellen, heerlijk!

Binnenkort onderga ik een Gastric Bypass en voordat ik dit traject inging dacht ik dat het gezellige eten voor mij op zou houden. Gelukkig valt dat reuze mee en ben ik er juist achter gekomen dat het eten alleen maar lekkerder wordt! Gezonder en vaker, wel in kleinere porties. Hierdoor moet ik rustiger eten en kan ik langer van het eten genieten.

Ontbijt: Lekker bakje vers gemalen koffie

Ik start mijn dag met 2 plakjes speltbrood met dieethalvarine, kipfilet en rosbief. Een half uur voor en een half uur na mijn ontbijt drink ik niks. Na mijn ontbijt ga ik lekker aan de wandel met mijn hond. Eenmaal weer thuis geniet ik van een lekker bakje zwarte vers gemalen bonen koffie. Ik neem nog een glas melk mee en begin aan mijn werk.

Tussendoor: Mandarijn festijn

Rond 10 uur is het tijd voor fruit. Vandaag kies ik voor een mandarijn maar soms is het ook een nectarine. Een half uur later neem ik ook nog een glas melk.

Lunch: Speltbrood

Ik lunch opnieuw met 2 sneetjes speltbrood met halvarine, kipfilet en rosbief. Simpel maar het blijft lekker! Ik drink hier een glas fruitwater bij.

Tussendoor: Groente snack-mix

Ik snack met wat snoeptomaatjes, komkommer en paprika en neem later op de middag nog een stuk fruit.

Diner: Goeie garnalen

Vanavond maak ik een lekker wok gerecht met gebakken garnalen, paprika, ui en knoflook in olijfolie, afgeblust met citroensap. Als sausje gebruik ik lactose vrije magere kwark met lente ui en paprikapoeder. Bij geserveerd met gekookte witlof.

Tussendoor: Thee op de bank

Ik sluit de dag af met weer een wandeling met mijn hond, vandaag lopen we 5 kilometer. Bij thuiskomst plof ik lekker op de bank met een kop thee en nog een mandarijntje.

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur Linda of Ilse een berichtje, dan helpen wij je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.