Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Eveline's eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Eveline's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week bekijken we het menu van Ze is 24 jaar en woont samen met haar vriend in Leeuwarden.

Leefstijlcoach

Ik en mijn vriend vinden het beide leuk om nieuwe recepten uit te proberen, we staan allebei dan ook graag in de keuken. Ik heb dit jaar de opleiding leefstijlcoach afgerond en ben in juli mijn eigen praktijk gestart. Ik vind eigenlijk alles omtrent gezondheid interessant en vind het leuk om hier zelf mee bezig te zijn en nog leuker om anderen te motiveren. Ik ben ervan overtuigd dat een gezonde leefstijl voor iedereen haalbaar is en dat je hierbij zeker ook kan genieten van een luie bankhang-dag en lekker eten. Zolang er maar een goede balans is! Ik zet mij in voor een Nederland met gezonde en gelukkige mensen en minder chronische welvaarziekten. Ben je hier ook in geïnteresseerd dan is dit mijn website, waar ik ook af en toe blogs plaats.

Ontbijt: Start met kwark

Ik ontbijt eigenlijk altijd met kwark. Vandaag doe ik hier druiven, havermoutvlokken, chiazaad en amandelen doorheen. Zo heb ik ’s ochtends meteen al aardig wat belangrijke voedingstoffen en vitaminen binnen.

Tussendoor: Cottage Cheese Crackers

Als tussendoortje neem ik 2 volkoren crackers met cottage cheese en komkommer. Ik bestrooi ze met een beetje peper voor wat extra smaak.

Lunch: Perfect papje

Bij de lunch kies ik vandaag voor een mix van brinta en havermoutpap. Hier doorheen heb ik altijd banaan en kaneel. Heerlijk!

Diner: Zelfgemaakte vega burgers

Vanavond staat een nieuw recept op het menu. Ik heb zelf vega burgers gemaakt met onder andere kikkererwten, een beetje kaas en kruiden. Erg leuk om zelf ook een keer te proberen! Verder eten we aardappelpartjes uit de airfryer en heb ik een lekkere frisse salade gemaakt van tomaten met verse peterselie met een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.

Tussendoor: Chips op de bank

Doordeweeks probeer ik in de avond verder niet meer te eten. We eten vaak ook vrij laat dus gelukkig is het dan ook niet zo moeilijk. In het weekend is het een ander verhaal. Dan kan ik heerlijk genieten van een een bakje chips op de bank Blush. Zoals ik eerder al zei, alles draait om balans!

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur Ilse een berichtje, dan helpt ze je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.