Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Ilse's eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Ilse's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week op het menu: Ilse.

Ontbijt: Helaas pindakaas

Mijn ontbijt verschilt eigenlijk altijd wel wat. Als ik eerlijk ben doe ik het meestal makkelijk, dus gewoon 1 of 2 broodjes met bijvoorbeeld pindakaas. Maar soms vind ik het ook juist wel lekker om iets fris in de ochtend te nemen. Vandaag was zo’n dag en dus startte ik met een mix van 2 soorten kwark (naturel + framboos) met daardoor heen wat blauwe bessen, aardbeien, muesli en honing. Hoe ziet dat er dan uit? In het weekend mooi, op het werk neem ik het mee in een yoghurt meeneem beker maar daardoor niet minder lekker :-) 

Tussendoor: Theeleut

Op het werk ben ik een echte theeleut (ik lust ook geen koffie) dus drink ik heel wat kopjes weg met mijn collega’s.

Lunch: Een ei hoort er bij

Lunch! Het gezelligste stukje van de dag. Meestal spreken we met een paar collega’s af in het bedrijfsrestaurant maar ik neem vaak mijn eigen lunch mee. Vandaag lunch ik met 2 pompoen broodjes met pikante hummus en een gekookt ei.

Tussendoor: To cheat or not to cheat?

Vanavond ga ik crossfitten! Tussen het werk en sporten ben ik ongeveer een uurtje thuis en dat is vaak wel een valkuil voor me. Ik eet ‘s avonds pas laat en wil nog wel een beetje energie voordat ik ga sporten, dat resulteert vandaag in een handje chocolade pepernoten.. Als iemand nog (gezondere) tips heeft voor een afternoon / pre workout snack heeft dan hoor ik het graag.

Avond: Winterkost

Gister heb ik stamppot boerenkool gemaakt! Ik ben om 19.30 thuis dus ik ga voor makkelijk en warm lekker de stamppot van gister op, met rookworst en spekjes, heerlijk met dit koude weer.
Omdat ik laat eet na het sporten heb ik ’s avonds eigenlijk geen trek meer. Ik drink nog een kop thee voor dat ik lekker mijn bed in kruip. Op de dagen dat ik niet sport wil ik ‘s avonds nog wel eens een schaaltje kwark nemen.

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur je Ymkje of Ilse een berichtje, dan helpen we je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.