Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Jildou's eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Jildou's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week het menu van: .

Nieuwe smaken ontdekken

Ik hou van gevarieerd eten en daarbij ook het ontdekken van nieuwe smaken. Nu heb ik wel de luxe dat mijn vriend heel goed kan koken, dus met die nieuwe smaken en variatie zit het dan ook wel goed. Hij kookt vaak en dan doe ik de 'mise-en-place', zo bereiden we toch samen de maaltijd. Wij zijn niet zo van de 'AVG' de bekende aardappelen, vlees en groente. Vaak eten we rijst, curry, noodles of pasta. Je kan hier eindeloos mee variëren, dat is zo fijn! We proberen twee keer in de week geen vlees te eten, dit vervangen we één keer voor vis en de andere keer voor bijvoorbeeld een groentecurry. 

Ontbijt: Gelijk een stuk fruit erbij

Als ontbijt neem ik altijd een kom magere yoghurt met een banaan, granola of muesli en een glas water. Soms maak ik ook mijn granola zelf, dan smaakt het toch weer extra lekker! Met die banaan erbij heb ik gelijk een stuk fruit gegeten aan het begin van de dag. 

Tussendoor: Good Morning

Zo rond 10:30 uur neem ik vaak nog een Sultana Good Morning havermoutreep. Door de havermout en granen die erin zitten vult de reep goed. Dit doe ik alleen als ik trek heb ik een tussendoortje. Het mooie is dat ze bijna altijd wel in de aanbieding zijn bij de Kruidvat. Overdag eet ik niet veel tussendoortjes of snacks. Ik kan altijd zo uitkijken naar het avondeten, dan schep ik meestal ook lekker veel op.

Lunch: Fan van Waldkorn

Mijn lunch is erg afwisselend. Vandaag neem ik een wrap met hummus, gerookte kipfilet, avocado en een gekookt ei. Maar vaak kan ik ook wel gewoon kiezen voor twee stukjes volkoren brood met belegen kaas. Ik ben een fan van Waldkorn brood, met een lekkere krokante korst, heerlijk! 

Diner: Parelcouscous?! Nog nooit van gehoord

Vandaag eten we de parelcouscous van HelloFresh, met 20 minuten op tafel! Als we couscous eten dan is het meestal gewone couscous, maar van parelcouscous had ik nog nooit gehoord. Enige tijd geleden probeerde we het recept uit de Allerhande en dat was onze eerste kennismaking met de parelcouscous. Hij is toch heel anders, het is dikker en ronder en anders van structuur en daarbij is hij ook voller van smaak. Heb ik dus weer een nieuwe smaak ontdekt! Hij is eenvoudig te bereiden dus is het ook handig om er een lunchsalade van te maken. 

Avondsnack: Een stukje van Tony.....

Als we ons ommetje hebben gedaan van een uur neem ik een stukje chocolade van Tony's samen met een glas Rivella. 

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur  of  een berichtje, dan helpen wij je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.