Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Karen's eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Karen's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week het menu van: .

Gezond, lekker en vernieuwend

Ik hou van eten. Ik heb me de laatste jaren aangeleerd om lekker gezond te eten. Ik beleef er plezier aan om nieuwe recepten uit te proberen, maar mijn man kookt ook regelmatig! Ik merk dat de afgelopen winter in de lockdown niet heel inspirerend heeft gewerkt. Ook het feit dat de sportschool dicht is en ik veel thuis zit, werkt niet heel motiverend. Met het eten ontdekken we toch elke keer weer nieuwe dingen, nu maak ik tegenwoordig mijn eigen Granola.

Ontbijt: Homemade Granola

Ik begin de dag steevast met een kop koffie en een blok om met de hond. Mijn ontbijt is eigenlijk altijd hetzelfde. Ik neem een kommetje kwark, blauwe bessen, wat granaatappelpitjes en granola. Natuurlijk neem ik dan mijn eigen gemaakte granola, dat is een leuk werkje en smaakt bovendien heerlijk! Daarna neem ik nog een kop koffie mee naar boven, naar mijn werkplek thuis. 

Tussendoor: Kaas....maar liever nog pindakaas!

Rond een uur of 10 heb ik vaak weer lekker zin in wat en neem ik een cracker of een beschuitje met kaas of liever nog pindakaas! Ik ben een echte koffieleut maar bij het tussendoortje probeer ik toch over te schakelen naar een kop thee.

Lunch: De keuze is reuze

Sinds ik thuis werk lunchen we vaak samen met zijn tweeën of drieën. We dekken de tafel en gaan er echt voor zitten. De keuze is meestal reuze; zelfgebakken koolhydraatarm brood van Jip en Jij, crackers of we halen verse broodjes bij de supermarkt. Aan heerlijk beleg ook geen tekort: filet americain, kip kerriesalade of kaas met een eitje. Pesto is mijn favoriet maar ik ben ook dol op humus op brood. 

Tussendoor: Thee-tijd

In de middag haal ik beneden nog een kop thee en eet hier nog een cracker bij of een handje noten. 

Diner: Zwarte-bonenstoof met feta

Meestal kookt mijn man. Vandaag heeft hij een zwarte-bonenstoof met feta gemaakt. Een lekker makkelijk recept uit de Allerhande, vegetarisch en overheerlijk! Mais, zwarte- en kidneybonen, courgette met pomodorini en verkruimelde griekse feta er overheen. Het kost niet veel tijd om het te maken en is heel smaakvol! 

Tussendoor: Kwark met nootjes na de sportschool

In de tijd dat ik nog kon sporten in de avond vond ik het vaak lekker om nog een bakje kwark te eten met wat nootjes en het liefst een lepel pindakaas erdoorheen. Tegenwoordig ga ik na het avondeten een blok om met de hond. Daarna plof ik meestal snel op de bank. Lekker een kop thee erbij en vaak nog een glas wijn. Echt trek heb ik in de avond meestal niet meer. 

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur  of  een berichtje, dan helpen wij je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.