Wat ik eet op Woensdag: Karin's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week op het menu: .

Ontbijt: Going Bananas

Om 07:30 uur word ik gewekt door U2 met het nummer Beautiful day. Na een slechte nacht, doordat buurman (Boer H) de hele nacht heeft doorgewerkt in het land, neem ik de tekst van dit nummer maar even voor lief. Iets waar ik ontzettend van kan genieten en mijn humeur snel beter maakt, is toch wel echt eten. Ik besluit daarom om te starten met mijn favoriet: bananenpannenkoekjes! De gemiddelde influencer zal qua looks jaloers zijn op dit ontbijt, maar eigenlijk stelt dit qua bereidingstijd niks voor. Men neemt: 2 eieren en 1 banaan, mixt dit vervolgens én bakt het met kokosolie, bakboter of wat je prettig vindt tot 3 pannenkoekjes. Voor nog meer vrolijkheid kies ik vandaag voor frambozen, blauwe bessen en wat walnoten.

Tussendoor: Ginger shot

Standaard start ik iedere ochtend met mijn vitamine pillen én een verse shot Gember met citroen en kurkuma. Deze pittige smaak drink ik vervolgens weg met een bakje baby thee. Ik kies vaak voor Winter of Herfst thee met een klein scheutje melk en 2 zoetjes. Tot de lunchpauze drink ik vervolgens 2 glazen water en nog gewone thee. Tussendoor eet ik een appel.

Lunch: Een 12 uurtje... of toch niet?

Mijn lunch begin ik met een 12-uurtje: een pompoensoepje, een broodje carpaccio én een broodje kroket. Haha nee, was dit maar waar. Ik eet iedere middag 2 stukken volkorenbrood met Philadelphia én kipfilet. Ook 2 gekookte eitjes met zout! Mocht ik nog trek hebben, dan kies ik vaak voor een cracker met kipfilet of filet americain.

Tussendoor: Wandelschoenen aan en gaan!

Om 15 uur wordt de saladebar geopend én kies ik voor komkommers en gekleurde snackpaprika’s. Rond deze tijd ervaar ik vaak een dip én heb ik het gevoel dat ik eten nodig heb om mij beter te kunnen concentreren. Meestal kan ik dit gevoel afleiden door groente te eten en gaat het er meer om dat ik iets eet. Tussendoor drink ik water én ook iedere dag 1 glas Cola Zero. Om 16 uur ben ik klaar met werken, neem een havermoutreep van Bolletje, trek mijn wandelschoenen aan en wandel 11 km door de Fryske Marren (Scharsterbrug – Joure – Boornzwaag – Scharsterbrug).

Diner: Curry Madras

Rond 18:30 begin ik aan mijn diner! Dit keer een verse Indiase Curry Madras met gamba’s. Ik smokkel hierbij een klein beetje door een vers pakket bij Albert Heijn te kopen. Na lekker hakken in de keuken tover ik binnen 30 minuten een heerlijk gerecht op tafel! #bonappétit

Tussendoor: Genieten met Tony (chocolonely)

Zodra de avond nadert, kies ik voor een bakje thee én een geniet momentje met Tony Chocolonely. Ik kies hierbij voor karamel zeezout #guiltypleasure

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur Ymkje of Ilse een berichtje, dan helpen wij je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.