Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Laura's eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Laura's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week bekijken we het menu van . Laura woont samen met haar vriend in Leeuwarden.

Lekker en vers, maar wel met gemak!

Oorspronkelijk kom ik uit de horeca. Je zou denken dat ik dan wel wat van het reilen en zeilen in de keuken af weet, maar niets is minder waar. Eigenlijk pas nu ik ruim een jaar samenwoon heb ik mijn kook-enthousiasme ontwikkeld. Ik vind het belangrijk om lekker en vers te koken, maar dan wel gericht op gemak.

Ontbijt: Fruit met kwark 

Ik vind het moeilijk om mijn 2 stuks fruit per dag te eten, dus ik heb ik sinds kort besloten dit altijd bij het ontbijt te doen, dan heb ik het maar gehad. Daarom begin ik vandaag met een groot glas water, gevolgd door kwark met banaan & peer + walnoten en honing als ontbijt.

Lunch: Cheesy crackers

Tijdens mijn lunch probeer ik altijd te variëren. Ik eet dus niet vaak de zelfde lunch. Vandaag kies ik voor 3 crackers met 20+ smeerkaas, tomaat en peper.

Tussendoor: Zondagse soep

Wat later op de middag neem ik een lekkere kom pompoen/zoete aardappelsoep met geitenkaasbolletjes. Deze soep heb ik zondag al gemaakt maar kan ik door de week dus ook nog heerlijk van eten!

Diner: Pak je gemak - groentestoof

Koken vind ik echt niet erg om te doen, maar ik ben niet erg origineel in het terugkomende weekmenu en kruidencombinaties maken vind ik zelf lastig. Daarom ben ik he-le-maal fan van de 'pak je gemak' boxen van de jumbo. Geweldig! Je hebt inspiratie voor je weekmenu, je hoeft geen grote verpakkingen te kopen wanneer je maar een beetje nodig hebt én het is gevarieerd. Vandaag eten we 'groente stoof' met tomaat, aubergine, gele paprika, rode paprika, ui, een zakje tajinesaus (125g), een zakje gedroogde vruchten (100g met abrikoos en rozijnen), knoflook, gemberwortel en rode peper. Zelf moet je nog kikkererwten, Griekse yoghurt en couscous kopen. Ook had ik nog een beetje feta en harissa kruiden, dit heb ik toegevoegd in de couscous wat bij de groentestoof geserveerd wordt. Wat een lekker gerecht!

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur Ilse een berichtje, dan helpt ze je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.