Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Linda's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week bekijken we het menu van . Zij woont in Sneek en werkt onregelmatige diensten wat soms best lastig kan zijn met eten.


Lekker en vers, maar wel met gemak!

Met mijn onregelmatige werkdiensten is het soms een hele uitdaging om elke dag de tijd te nemen om een gezonde maaltijd te maken. Soms wissel ik de lunch en het diner daardoor om. Het klaarmaken van een broodje is op werk eenvoudiger dan het bereiden van een warme maaltijd. Overigens is het wel mogelijk om in een late dienst een warme maaltijd te nuttigen. Soms koken mijn collega’s wat lekkers en dan eet ik daar graag gezellig van mee! Als ik in de ochtend ben wezen sporten is mijn voorkeur om tijdens de lunch warm te eten. Dan geef ik mezelf wat meer tijd om dit klaar te maken en geniet ik meer van de maaltijd in plaats van onder werktijd.

Ontbijt: Smaakt naar appeltaart

In de ochtend eet ik vaak havermout met amandelmelk. Ik wissel de amandelmelk ook wel eens af met kokosmelk, het is maar net waar ik zin in heb. Dit combineer ik met een halve appel, lijnzaad, kaneel en kokosrasp. Alsof ik ontbijt met appeltaart, beter kan niet!

Tussendoor: Variëren met fruit

Altijd in de loop van de ochtend neem ik nog een stuk fruit. Vandaag is dat een banaan, lekker makkelijk te eten tussendoor. Ik probeer elke dag een ander stuk fruit tussendoor te nemen, dit kan variëren van een appel tot een kaki.

Lunch: Pikante hummus

Tijdens de lunch eet ik 2 stuks glutenvrij brood. Ik besmeer ze met pikante hummus en komkommer. Ik wissel dit wel eens af met kipfilet, ook heerlijk in combinatie met de pikante hummus.

Tussendoor: Rijstwafels met pindakaas en kaneel

Aan het eind van de middag neem ik twee rijstwafels met pindakaas en kaneel. Dit stilt mijn trek tot aan het avondeten.

Diner: Gevulde courgette

Als diner eet ik vandaag gevulde courgette met tonijn, paprika en rijst. Deze zie je ook op de foto bovenaan. Het is vrij makkelijk te maken. De courgette hol ik uit en kook ik. De tonijn neem ik uit blik en warm ik op samen met een in stukjes gesneden paprika en zilvervliesrijst. 

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur Ilse of  een berichtje, dan helpen ze je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.