Wat ik eet op woensdag: Nina's Ramadan-eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. In deze limited Ramadan edition nemen we een kijkje in de keuken van Nina. 

Ontbijt: en toen ging de wekker

Om 3:00u gaat de wekker, lekker vroeg voor een goed ontbijt! Ik heb tot 3:42 de tijd om mijn ontbijt te nuttigen. Omdat ik vanaf dat moment tot 21:30 niets meer eet of drink ga ik voor een voedzaam ontbijt (althans dat denk ik). Ik maak altijd mijn eigen granola, zo kan ik mijn eigen suiker toevoegen oftewel geen. Griekse yoghurt, wat aardbeien en een kop Pukka thee met manuka honey, wat een uitvinding! Ik drink ook nog wat extra glazen water zodat ik genoeg reserves heb voor de dag die komen gaat. 

Tussendoor: nemen we helemaal niks hoor

Lunch: hier doe ik een paar stappen extra

Ik loop minimaal 5km per dag, dat heeft verder niks met eten te maken, maar anders stond hier ook niks.

Diner: combineren kun je leren

Wij verbreken ons vasten altijd met een dadel en melk. Die combinatie is top. Vervolgens neem ik een kop soep met chebekia. Chebekia zijn honingkoekjes, dit jaar zelf gemaakt wat een ellende! Maar overheerlijk samen met de Marokkaanse harira soep. Ook hier gaat het weer om de smaakcombinatie. Ik heb ook quesedillas gemaakt van paprika wraps, gevuld met kip, je ziet er twee, maar dat gaat niet op. Donderdag hoef ik niet meer te koken, dat scheelt. Dit geldt ook voor de salade hier eten we 2 dagen van. Je denkt dat je na een dag vasten veel gaat eten, maar niets is minder waar. Als toetje neem ik een smoothie, vandaag met aardbeien en banaan. Natuurlijk mogen flink wat glazen water niet ontbreken. 

Na het diner even een rust moment inlassen met water en thee op de bank. Rond een uur of 00:00 lig ik in bed om me even op te laden voordat de wekker weer om 3:00 gaat.

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur je  of   een berichtje, dan helpen we je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.