Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Petra's eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Petra's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week het menu van: .

Time for change!

Wat betreft eten klaarmaken kies ik graag voor de makkelijke weg, uitzonderingen daargelaten! Sinds een paar maanden probeer ik gezonder te eten. De reden hiervan is dat ik ben gaan samenwonen, koekjes en chocola erg lekker zijn en ik geen stop heb. Ik hou gewoon van lekker eten Slight smile! In mijn geval is deze combinatie niet bevorderlijk voor het getal op de weegschaal! Dan kom je op een moment dat je denkt, tijd dat ik hier wat aan gaan doen. Ik heb niet veel verstand van eten, maar ik doe mijn best om nu gezondere keuzes te maken. Veel groente, kipfilet of rund als vlees. Ik drink veel water en eet genoeg fruit, maar ook weer niet teveel want hier zitten ook weer suikers in. De koekjes, chocolade en sauzen die laat ik staan. Naast het gezondere eten ben ik ook actief aan het bewegen, ik wandel 's ochtends meestal al voor het werk en ik sport (bijna) elke dag! Als je dit een poosje doet dat krijg je de smaak te pakken.  

Ontbijt: TikTok-trend 

Vandaag heb ik wat extra tijd en stort ik mij op de trend van dit moment, baked oats! Dit is erg lekker en super vullend! Daarnaast is het gemakkelijk te maken: banaan prakken, eitje erbij, 75-100 ml melk, half theelepeltje bakpoeder, beetje kaneel en havermoutvlokken, de hoeveelheid havermoutvlokken doe ik een beetje op de gok. Ik schep er een appel in stukjes door met nog wat extra kaneel. Ik doe het in een klein schaaltje en 25 minuten op 180-200 graden. Ik hou het in de oven wel wat in de gaten. Als ik wat minder tijd heb in de ochtend eet ik graag een schaaltje kwark met fruit en granola. 

Tussendoor: Drinkendrinkendrinken

Op mijn bureau staat een grote fles water, dit stimuleert mij om genoeg te drinken. Ik merk dat ik nog wel vol zit van het (late) ontbijt, dus ik neem geen tussendoortje.  

Lunch: Nieuwe eetfase

Ik zal wel niet de enige zijn, maar ik heb altijd van die eetfases. Dat je iets lekker vindt en dit dan gelijk heel vaak eet, tot je er op uitgegeten bent. Vorige week waren het crackers, op dit moment zijn het de maiswafels. Soms neem ik ze als tussendoortje maar vandaag als lunch. Ik neem er 3 met bieslook zuivelspread getopt met een plakje kipfilet en runderrookvlees en wat plakjes komkommer. 

Tussendoor: Snack a Jack

Snack a Jack in de smaak Caramel. Als koekjesmonster is dit voor mij een gouden uitvinding. Wat is dat lekker! Daarnaast pak ik nog iets uit de koelkast, snoeptomaatjes it is! 

Diner: Makkelijke spaghetti

Eén van mijn favoriete makkelijke gerechten vanavond, spaghetti! Ik begin met rundergehakt wat ik een beetje kruid. Ik gril een paprika, dan snijd ik een uitje en de paprika in fijne blokjes en voeg dit toe aan het gehakt. Even bakken, blik tomatenblokjes toevoegen, blokje runderbouillon, even sudderen en natuurlijk......proeven! Ik breng het wat op smaak wat zout, peper en kruiden. We eten er volkoren spaghetti bij!  

Tussendoor: Een laat toetje

Naast koekjesmonster ben ik ook nog een toetjesmonster. Het toetje neem ik niet gelijk na het avondeten, we gaan eerst nog even wandelen. Dan rond een uur of 8 neem ik mijn toetje, dan heb ik geen behoefte om een zak chips open te trekken. 

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur  of  een berichtje, dan helpen wij je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.