Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Samantha's eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Samantha's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week het menu van: .

Fanatiek hardloper

Ik loop 3 a 4 keer per week hard en ben daarin redelijk fanatiek. Het hardlopen is voor mij echt een uitlaatklep waar ik al mijn energie in kwijt kan. Wel heb ik tijdens het lopen sneller last van mijn maag en moet ik er heel goed om denken wat ik (vooraf) eet en drink. Erg vervelend. Ik heb zelf al van alles geprobeerd qua voeding, zoals bijvoorbeeld lactose- en glutenvrij eten, maar bleef klachten houden. Ik ben toen naar een sportdiëtist gegaan en die kwam met het ‘simpele’ advies om meer te drinken voor, tijdens en na het lopen. Dat helpt gelukkig al iets. Helaas is er niet 1 oplossing en moet ik erg bewust zijn met wat ik eet en drink.  Zo weet ik dat ik tot circa 3 uren voor het lopen beter niets meer kan eten.

Ontbijt: Alpro yoghurt met topping

Ik begin de dag met een glas water. Daarna standaard een bakje koffie. Hier kan ik altijd enorm van genieten, vooral nu we een nieuwe koffiemachine met bonen hebben. Ik ben een echte ‘koffieleut’ en moet er om denken dat ik niet meer dan 4 koppen koffie drink per dag.

Na de koffie neem ik een bakje Alpro yoghurt lemon (echt een aanrader!) met aardbeien, ongebrande en ongezouten noten, rozijnen en een beetje cornflakes. Deze plantaardige yoghurt is wat lichter dan gewone yoghurt en valt bij mij daarom beter.

Tussendoor: Koffietijd

Na de eerste overleggen op het werk is het rond 10.30 uur wel weer tijd voor een bakje koffie. Ik neem een cappuccino met amandelmelk. Bij de koffie neem ik 2 volkoren biscuitjes. Ook vul ik een waterflesje met water voor op mijn bureau. Later in de ochtend pak ik ook nog even een appeltje.

Lunch: Zelfgemaakte salade

Voor de lunch maak ik zelf een lekkere salade klaar met restanten uit de koelkast. O.a. ijsbergsla (zakje 100 gram), spekreepjes, rode paprika, radijsjes, pijnboompitjes en geitenkaas. Bij de lunch neem ik een kop groene thee.

Tussendoor: Hydrateren kun je leren

In de loop van de middag neem ik een krentenbol en vul ik mijn waterfles weer bij. En natuurlijk nog een bakje koffie.  

Diner: AGV(leesvervanger)

Om 19.00 uur loop ik hard bij Lionitas op de atletiekbaan. Super fijn dat deze trainingen sinds kort weer door kunnen gaan (uiteraard volgens de coronamaatregelen). Ik zit wel even gezellig bij mijn man en kids aan de eettafel, maar eet zelf niet mee. Als ik rond 20.45 uur thuis kom heb ik altijd enorme trek dus neem ik direct wat te eten. Een champignonburger (vleesvervanger) met gebakken aardappeltjes en broccoli. Na het douchen neem ik nog 2 glazen Spa Fruit.

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur  of  een berichtje, dan helpen wij je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.