Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Sanne's eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Sanne's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week op het menu: .

Mijn manier van eten

Ik zorg ervoor dat iedere maaltijd genoeg eiwitten, vetten en koolhydraten bevat. Dat is voor mij belangrijk omdat ik aan krachttraining doe en ik op deze manier mijn doelen kan halen. Voeding en sport gaan tenslotte hand in hand! Ik eet wel elke dag pure chocolade en in bepaalde dagen van de maand (vast herkenbaar voor veel vrouwen) gun ik mezelf net wat meer. Op deze manier houd ik mijn (meestal) gezonde eetpatroon wel al langere tijd vol.

Ontbijt: Shake it

Ik heb verschillende vaste ontbijten. Vandaag is dat een shake met eiwit, banaan, rode vruchten, havermout, kokosmelk en spinazie. Ik neem ook vaak kwark, havermout, eiwit, pure chocolade en fruit.

Lunch: Geen brood maar pannenkoeken

Ik ben niet de grootste liefhebber van brood (ja de lekkere ongezonde broodjes, wat ik ook heus wel eens doe!). Vaak flans ik wat anders in elkaar. Vandaag heb ik eiwitpannenkoeken gemaakt. Deze maak ik voor meerdere dagen. Wat ik ook regelmatig eet is eieren met groenten erin gebakken, of zalm.

Tussendoor: Yoghurt on the way

Meestal eet ik kwark, noten, fruit als tussendoortje of als ik onderweg ben een knijpzakje met eiwityoghurt. Dat laatste heb ik vandaag genomen.

Diner: Hollandse kost

Voor het avondeten kook ik eveneens vooruit. Op drukke dagen waarin ik weinig tijd heb haal ik het 's ochtends al uit de vriezer. Zo weet ik dat ik op die dagen ook nog gezond eet, want weggooien is zonde.  Daardoor neig ik minder naar ongezond eten. Vanavond eet ik echter bij mijn vriend en eten we heel standaard aardappels, groente en vlees. Iets waar ik ontzettend van kan genieten! Want ik ben ook weer niet de keukenprinses die altijd zin heeft in 'ingewikkelde' gerechten. Bovendien heb ik twee meiden van 4 en 7 waar ik met avondeten rekening mee heb te houden. Helaas werkt eten wat de pot schaft in de praktijk toch net even iets anders ;)

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur Ymkje of Ilse een berichtje, dan helpen wij je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.