Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Vivian's eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Vivian's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week bekijken we het menu van Vivian heeft een kantoorbaan en werkt op dit moment vanuit huis. Zo is er meer ruimte om te kiezen wat ze wil eten tijdens het ontbijt, de lunch of tussendoor. 

Keukenprinses

Koken vind ik geweldig! Het liefst sta ik de hele dag in de keuken om nieuwe dingen uit te proberen. Mijn favoriete gerecht is Pho, dat is een Vietnamese soep met dikke noedels, veel groenten, een goed stuk vlees en gehaktballen. Ik maak dagelijks bewuste keuzes met betrekking tot mijn voeding. In het weekend let ik minder op mijn voeding maar van maandag t/m vrijdag kies ik voor 70% gezond en 30% iets minder gezond. Dit doe ik omdat ik aanleg heb om aan te komen. In 2017 was mijn gewicht te hoog in verhouding tot mijn lengte en dit heeft mentaal en fysiek wel wat met mij gedaan. Op dat moment realiseerde ik dat het anders moest en ben ik andere keuzes gaan maken voor mijn gezondheid. Tussen mijn lunch en diner probeer ik elke 2 uur iets te eten om mijn verbranding op gang te houden. De keuze voor een tussendoortje varieert van een stuk fruit tot een handje cashewnoten. 

Ontbijt: Homemade pannenkoek

Nu ik niet hoef te reizen naar werk heb ik in de ochtend meer tijd om mijn ontbijt te maken. Vandaag kies ik voor zelfgemaakte havermout pannenkoeken. Hiervoor gebruik ik 100 gram havermout, 80 ml havermelk, 2 eieren en 1 banaan. Ik eet de pannenkoeken met Joseph suikervrije pannenkoekensiroop. Dat ik kies voor suikervrij is een bewuste keuze maar ook nog eens heel lekker. Na dit ontbijt heb ik genoeg gehad tot de lunch. 

Lunch: Overload bagel

Mijn lunch is vandaag een overvolle bagel. Zo vol met beleg dat het er amper op past. Ik beleg de bagel met kaas, kipfilet, tomaat, sla, avocado en komkommer. Het smaakt net zo lekker als dat het er op de foto uit ziet. Van deze overvolle bagel heb ik er ook maar één nodig.

Tussendoor: Vitamine boost

Vandaag maak ik een smoothie met banaan en aardbeien. Een heerlijke zoete smoothie. Dit is een fijn tussendoortje tot het avondeten, net genoeg en vol vitamines. 

Diner: Pasta vol groenten

Ik maak vandaag een pasta. Als ik pasta eet, dan kies ik voor de spelt variant. Bij de pasta doe ik kabeljauw, prei, broccoli, bloemkool, knoflook en citroen. Dit gerecht zit vol met groenten en vult daardoor ook goed. De knoflook en citroen brengt smaak aan het geheel en combineert goed met de kabeljauw. Smullen maar! 

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur Ilse of  een berichtje, dan helpen ze je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.