Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Ymkje's eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Ymkje's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’.

Als aanvoerder van Wijs met je spijs heeft Ymkje de eer om af te trappen.

Ontbijt: Making sweet potato pancakes

Een paar weken geleden was ik op zoek naar een alternatief voor de eierbanaanpannenkoekjes die ik elke week wel een keer maak en stuitte ik op zoete aardappelpannenkoekjes. Er zijn veel recepten over te vinden en ik maak ze steeds op een wat andere manier. En elke keer smaken ze heerlijk en ze kunnen op elk moment gegeten worden. Zo aten we ze gisteravond nog warm met wat salade erbij (en zelfgemaakte appelmoes voor zoonlief). En nu dus als ontbijt, met wat blauwe bessen.

Tussendoor: An apple a day…

Mijn favoriete tussendoortje. Mijn moeder zegt altijd: An apple a day keeps the doctor away. Daar gaan we voor.

Lunch: Muha-watte?

Muhammara is een absolute favoriet van mij. Het is een pittige, beetje zoete paprikaspread. Ik haal ‘m kant-en-klaar, maar wil ‘m ook graag eens een keer zelf maken om het eens zonder de onnodige toevoegingen te eten. Dit heb ik op drie sneetjes speltbrood gesmeerd met een plak geitenkaas. Gouden combi!

Tussendoor: In the mood for smooth

Wij maken tegenwoordig graag smoothies, wat we thuis eigenlijk altijd ‘sapje’ noemen. Hiervoor gebruik ik een flesje versgeperste sinaasappelsap (zou het ook zelf kunnen persen, maar dit is natuurlijk de snelste manier), de groente die op dat moment in de koelkast liggen en een stuk fruit om het wat zoeter te maken. Stukje gember erin en klaar is kees.

Diner: De V is van Vega

Ik heb mazzel met mijn lieve verloofde, hij is namelijk een professionele kok. Dus onze maaltijden zijn vaak alles behalve standaard. Ik haal de wekelijkse boodschappen en hij maakt er op zijn vrije dagen wat lekkers van, waar ik zelf ook steeds beter in lijk te worden. Zo stond er vandaag een heerlijk rijstgerecht met sperzieboontjes, courgette, paprika, ui en falafel met als smaakmaker een saus van kokosmelk, pindakaas, knoflook, gember, sambal op het menu. Ik eet zo’n drie dagen in de week vegetarisch, om verschillende redenen, en vandaag was daar eentje van.

Drinken: Koffie, koffietijd…

Een iets minder goede gewoonte van mij is mijn koffieconsumptie. Ik drink toch al gauw zo’n vier bakjes op een dag (met koffiemelk of in de vorm van een latte machiatto). Ik probeer het te compenseren met de vele bakjes thee en glazen water die ik op een dag drink. Een vast ritueel is een bakje kamillethee voor het slapengaan.

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen, ik draag het stokje over aan Ilse, mijn mede-aanvoerder van Wijs met je spijs. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur je Ymkje of Ilse een berichtje, dan helpen we je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.