Deel deze blog

Zomerrubriek: Vakantievragen aan Niké

Zomerrubriek: Vakantievragen aan Niké

Elke vrijdag in de zomervakantie plaatsen wij een mini-interview met een communitylid. Vijf vragen om erachter te komen wat de vakantie met het eetpatroon doet (of niet). Deze week gaan alle remmen los bij Niké.

Waar heb je de vakantie doorgebracht?

Heel eerlijk? Ik moet nog vertrekken, en wel op 1 augustus. Ik hou echt van vakantie vieren en pak gerust 4 of 5 keer per jaar het vliegtuig. Waarom? Ik wil zon, gegarandeerd. Dit jaar liep het allemaal wat anders vanwege corona en staat mijn eerste weekje vakantie dan eindelijk op de stoep. Deze zomer zitten we een weekje in Zelhem; is het in Kroatië? Is het in Duitsland? Nee, het ligt in Gelderland. 

Wat is het lekkerst dat je tijdens deze vakantie hebt gegeten en waar was dat?

Ik hou van borrelplanken, lekker snaaien. Ik weet zeker dat ik een tof tentje in Gelderland vind die een borrelplank met heerlijke lekkernijen serveert. En anders maak ik er zelf toch eentje!

Wat is je favoriete vakantiegerecht aller tijden?

Oh jeetje! Een bordje pad thai op een night market ergens in Thailand? Een pasteis de nata mét een cappuccino bij een bakkertje in Portugal? Of een plank met verschillende soorten vlees en zachte kaas in hartje Rome? Moet ik kiezen? Dan ga ik voor een 7 gangen diner met alleen maar toetjes! Ja, je hoort het goed alleen maar desserts. Het was amazing! Wil jij dat ook? Vlieg dan even naar Bali. 

      

Eet je anders tijdens vakantie dan normaal?

Als ik op vakantie ben dan gaan alle (eet)remmen los. Ik wil alle lokale lekkernijen proeven; streekgerechten, ijsjes, vis op het strand, wijnen, likeuren, gebakjes. Gewoon alles.

Wat is volgens jou de ultieme tip om gezond de vakantie door te komen?

Tja, en als al die remmen los gaan dan moet je toch ergens compenseren. Goed nieuws: compenseren kun je leren! Heel veel wandelen langs toffe bezienswaardigheden en fietsen door natuurschoon. Nog een beetje zwemmen en de kilo’s vliegen er van af, naja dat hou ik mezelf dan voor hè.

P.S: in Nederland kun je dus heel leuk fietsen over schelpenpaadjes, dwars door de weilanden, bossen etc. Daarvoor gebruik ik deze app, downloaden maar!

Wil je ook geïnterviewd worden? Stuur @ of @ een berichtje, dan nemen we snel contact met je op! 

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.