Deel deze blog

Zomerrubriek: Vakantievragen aan Silke

Zomerrubriek: Vakantievragen aan Silke

Elke vrijdag in de zomervakantie plaatsen wij een mini-interview met een communitylid. Vijf vragen om erachter te komen wat de vakantie met het eetpatroon doet (of niet). Vandaag duiken we met Former Member het gezellige terras van Valkenburg op.

Waar heb je de vakantie doorgebracht?

Door alle corona maatregelen in het buitenland heb ik besloten om dit jaar op vakantie in eigen land te gaan. Ik ben een paar nachtjes naar Utrecht geweest, en daarna met vrienden nog een nachtje naar Valkenburg.

Wat is het lekkerst dat je tijdens deze vakantie hebt gegeten en waar was dat?

Een aussie steak bij Meat @ Valkenhof. Ik houd wel van een lekker stukje vlees en dit restaurant heeft diverse lekkere steaks op het menu staan. Daarnaast is het restaurant ook nog eens supermooi aangekleed, wat ik ook altijd wel een pluspunt vind.

Wat is je favoriete vakantiegerecht aller tijden?

Lastig, ik heb niet echt een favoriet gerecht. Ik eet graag gerechten die bij het vakantieland horen. In Thailand eet ik het liefst een groene curry of pad see ew. In Bali nasi met saté of beef rendang en in Italië pizza of een lekkere pasta. Als ik in Nederland blijf, dan kies ik het liefst toch voor een lekkere steak.

Eet je anders tijdens de vakantie dan normaal?

Een beetje, ik neem op vakantie vrijwel altijd een ontbijt. Normaal sla ik deze vaak over, of ik ontbijt heel licht. Ook maak ik op vakantie eigenlijk nooit zelf eten, ik ga altijd naar een restaurantje of een koffiezaak voor het ontbijt. Daarnaast drink ik normaal doordeweeks nooit alcohol. Op vakantie pak ik al snel rond 5 uur een biertje of wijntje op het terras.

Wat is volgens jou de ultieme tip om gezond de vakantie door te komen?

Overdag veel water drinken. Tijdens vakantie eet je snel minder gezond en doe je sneller een drankje. Door de rest van de dag water te drinken compenseert dit een beetje. Bij warm weer vind ik vooral bruisend water erg lekker! En veel wandelen, dan zie je ook gelijk veel van de omgeving.

Wil je ook geïnterviewd worden? Stuur @ of @ een berichtje, dan nemen we snel contact met je op! 

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.