Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

Restjesrubriek

| 15 reacties

Tijdens deze challenge hebben we drie gepassioneerde lokale koks weten te strikken die jou gaan helpen voedselverspilling tegen te gaan. Dit werkt als volgt: Jij hebt gedurende de challenge elke dag tot 11.00 uur de tijd om te kijken wat er aan restjes en/of andere producten die je graag wilt gebruiken in je koelkast of voorraadkast liggen. Deze plaats je in een reactie in dit topic. Vervolgens gaat één van de koks voor jou bedenken wat je met deze producten kan maken. Dit doen zij vóór 15.00 uur, zodat je eventueel nog naar de supermarkt kan en genoeg tijd hebt om het gerecht te maken! Dus duik in je koelkast en laat ze hieronder weten wat op moet. Want voedsel verspillen, dat moet je niet willen!

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

15 reacties

Bovenliggend Reactie Onderliggend
  • Hi  het resultaat mocht er zijn! 

    salade was veldsla en tomaten en ook die combinatie was erg lekker. Slight smile

  • Hmmmmmm thx Bas. Ik ga dit gauw maken en upload dan even een foto !

  • Hoi Laudri,

    Met de ingrediënten die jij voor handen hebt zat ik te denken aan een risotto met courgette en champignons en pesto, en een lekkere frisse simpele salade met tomaat, komkommer en radijsjes.

    Hierbij geef ik je een recept een en handleiding:

    Dit recept is voor ca. 2 personen

    Voor de risotto:

    150 gram risotto rijst

    50 gr parmezaanse kaas 

    75 ml witte wijn ( Hoe lekkerder de wijn des te lekkerder de risotto)

    500 ml water

    1 kippenbouillon blokje

    klont roomboter

    1 grote witte ui

    1 bleekselderij stengel

    scheut olijfolie

    courgette

    champignons 

    pesto

    Voor de salade:

    1 tomaat

    halve komkommer

    handvol radijsjes

    4 el olijfolie

    1 el citroen sap/ limoen sap (witte wijn azijn)

    1 tl mosterd

    1 tl honing

    Bereidingswijze:

    1.Los het bouillonblokje op in een pan met 500 ml heet water en houd dit warm.

    2.Snij je courgette in blokjes en je champignons in plakjes of partjes. Snipper vervolgens het uitje en snij de selderij stengel fijn.

    3. Fruit de ui en selderij in een pan met een beetje olie.

    4. Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee. Blus af met de wijn en laat de risottorijst deze opnemen. Zodra dit gebeurt is voeg je een soeplepel warme bouillon toe. Laat dit ook opnemen en roer af en toe door. Herhaal dit nog een paar keer tot de risotto ca. 25 minuten in totaal zachtjes heeft gekookt

    5.  Bak vervolgens de courgette en champignons in een pan met een beetje olie ca. 5 minuten op middelhoog vuur.

    6. Proef of de risotto beetgaar is, hij mag nog een kleine stevige bite hebben van binnen. Roer dan een klontje boter en rasp de parmezaanse kaas en een grove eetlepel pesto erdoor zodat de risotto lekker smeuïg wordt, en voeg vervolgens de gebakken courgette en champignons toe. Voeg eventueel nog een extra snufje peper of zout toe voor de smaak, maar let op dat de kaas ook al zoutig van smaak is

    7. Laat het geheel nog even 5 minuten rusten in de pan met een deksel erop precies genoeg tijd om even een snelle gezonde salade er bij te maken.

    Voor de salade:

    1. snijd de tomaat en komkommer in blokjes en de radijsjes in fijne plakjes en snij de ijsberg sla fijn. Doe dit vervolgens in een grote sla kom.

    2. Roer de citroen/limoensap, mosterd, honing, extra vierge olijfolie, wat peper en eventueel zout goed door elkaar en meng deze door de salade.

     

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Succes met koken en laat ons meer even weten of het gelukt is!

    Groetjes Bas.