Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

Restjesrubriek

| 15 reacties

Tijdens deze challenge hebben we drie gepassioneerde lokale koks weten te strikken die jou gaan helpen voedselverspilling tegen te gaan. Dit werkt als volgt: Jij hebt gedurende de challenge elke dag tot 11.00 uur de tijd om te kijken wat er aan restjes en/of andere producten die je graag wilt gebruiken in je koelkast of voorraadkast liggen. Deze plaats je in een reactie in dit topic. Vervolgens gaat één van de koks voor jou bedenken wat je met deze producten kan maken. Dit doen zij vóór 15.00 uur, zodat je eventueel nog naar de supermarkt kan en genoeg tijd hebt om het gerecht te maken! Dus duik in je koelkast en laat ze hieronder weten wat op moet. Want voedsel verspillen, dat moet je niet willen!

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

15 reacties

  • Ik heb nog net voor 1 persoon aan krieltjes in de koelkast liggen. Verder heb ik nog 1 paprika en een halve courgette over en een kwart zakje geraspte kaas. Ui en knoflook heb ik altijd standaard in huis. Zijn dit producten waar nog iets lekkers mee te maken valt? 

  • En een lekker broodje kaas voor lunch (met cherrytomaatjes) ;)

  • dat is een snelle reactie! Slight smile Bedankt voor deze recepten! 

  • Hey Iris! Ik heb de volgende recepten bedacht:

    Groene curry met rijst

    - Wortels

    - Paprika

    - Cherry tomaatjes

    - Groene boemboe curry

    - Kokosmelk

    - Knoflook

    - Eventueel kipfilet of tofu

    Snijd de wortel in dunne plakken, de paprika in reepjes, pers of hak de knoflook en halveer de cherry tomaatjes. Begin met het koken van de rijst. Bak de kip/tofu goudbruin en voeg daarna de wortel, paprika en knoflook toe. Bak dit zo'n 2 minuten en voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout en voeg vlak voor het serveren de cherry tomaatjes toe aan de curry. 

    Wortelsoep met groene curry en koriander

    Met dit recept ben ik uitgegaan van 4 personen dus het kan altijd naar meer of minder worden aangepast.

    - +/- 1kg wortel

    - 1 ui

    - Volle eetlepel groene curry boemboe

    - Cherry tomaatjes

    - Koriander

    - Citroen of limoen

    - Water

    Schil de wortel en snijd in grove plakken. Snipper de ui. Zet een diepe pan op het vuur met een beetje olie. Bak de wortel en ui totdat ze een beetje zacht worden. Schep regelmatig om. Voeg de groene boemboe curry toe en bak dit zo'n 2 minuten mee. Giet dan water over het mengsel zodat het ruim onder water staat. Voeg zout naar smaak toe.

    Laat dit pruttelen totdat de wortel goed gaar is. Ondertussen kun je de cherry tomaatjes halveren en de koriander fijn hakken.

    Wanneer de wortels gaar zijn pureer dit dan met een staafmixer totdat de soep mooi glad is. Voeg vervolgens de citroen/limoensap naar smaak toe en breng eventueel nog meer op smaak met peper en zout. 

    Garneer de soep vervolgens met de koriander en cherry tomaatjes.

    Eet smakelijk!

  • Ik heb de volgende restjes in mijn koelkast liggen: een paar wortels, 1,5 paprika, cherry tomaatjes, een half bakje groene boemboe curry, en een stukje belegen kaas. Verder heb ik nog wel basisdingen in huis zoals: aardappels, rijst, pasta. Wat zou ik hiermee kunnen maken?