Te veel gekookt maar geen zin om morgen weer hetzelfde te eten? De vriezer is je beste vriend!
Wist je dat wanneer je kliekjes van een maaltijd in de vriezer bewaart, je het tot wel 3 maanden later kunt opeten? En super makkelijk want je hoeft die dag bijna niet in de keuken te staan. Hieronder een aantal tips voor het invriezen van jou restjes.
- De beste temperatuur voor je vriezer en het bewaren van eten is maximaal -18 graden, en mag zelfs lager!
- Wanneer je plasticfolie of diepvrieszakjes gebruikt, probeer dan zoveel mogelijk lucht er uit te halen wanneer je je restjes in pakt. Gebruik je plastic bakjes? Zorg dan dat je in ieder geval een centimeter onder de rand vrijhoudt. Zo heeft het eten nog ruimte om uit te zetten als het bevriest.
- Ontdooi het liefst in de koelkast. Het klinkt misschien gek, maar zo ontstaat er een minimale kans op de groei van bacteriën. Wanneer je ontdooit bij kamertemperatuur is die kans veel groter.
- Tot slot misschien wel de belangrijkste tip: dat je iets invriest (hoe koud je vriezer ook staat), betekent nog niet dat het eeuwig houdbaar is. Schrijf daarom op bakjes, pakketjes en zakjes op welke datum je ze in de vriezer hebt gestopt en misschien ook wel handig, wát er precies in zit. Zo voorkom je dat je een kommetje currysaus weglepelt in de veronderstelling dat het pompoensoep was (waargebeurd).
Wil je precies weten hoelang je welke producten in de vriezer kunt bewaren? Check dit handige overzicht hier.
Gebruiken jullie je vriezer al trouw als restjes bewaarder? Of heb je misschien nog andere diepvries-tips? Deel ze hieronder, ik ben heel benieuwd!