Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

Deel je recept op dinsdag: Sperziebonen

| 4 reacties

Elke dinsdag delen wij een leuk weetje over een product én vragen we jou om je favoriete recept hiermee te delen. Zo leren jullie (hopelijk) wat nieuws en inspireren we elkaar!
De keuze van het product is veelal seizoensgebonden, gebaseerd op actualiteiten of is door één van onze communityleden gevraagd om in de spotlights te staan! Het product van deze week is: Sperziebonen.

Weetje: Sperziebonen worden het hele jaar aangeboden maar in de maanden juli/augustus/september komen ze uit eigen land! Ze bevatten veel vitamine A, kalium, ijzer en calcium maar het is wel belangrijk dat je ze van te voren kookt. Rauw bevatten ze namelijk een giftig stofje.

Ik eet zelf sperziebonen eigenlijk alleen op een vrij 'standaard' manier, namelijk met (gebakken) aardappelen en een stukje vlees/kip. Ik ben benieuwd: maken jullie ook andere gerechten met deze groene boontjes?

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

4 reacties

  • Hoi Carina, Dat klinkt heel lekker. Ik bereid ze meestal ook met tomaatjes maar nog niet zo. Dat ga ik uitproberen!

  • Ik ben vaak ook niet heel origineel met sperzieboontjes. Vaak gekookt naast het vlees en aardappel. Maar ook heerlijk door de Roti.

    Heel soms, bij feestelijke gelegenheden: bosjes sperzieboontjes omwikkeld met spek Blush

  • Wij maken er thuis vaak sajoer boontjes mee: ui en knoflook wokken, boontjes erbij. Dan kokosmelk toevoegen met gember, laos, citroengras en kurkuma. Allen gemalen, maar kan natuurlijk ook vers. Beetje sambal of vissaus erdoor kan worden toegevoegd, maar hoeft niet. Zilvervliesrijst erbij en lekker gemarineerde kip, een andere groente i.p.v. kip zou trouwens beter zijn, aangezien sperziebonen onder de peulvruchten vallen Slight smile.

  • Sperziebonen is onze favoriete groente! ik koop ze in deze tijd daarom ook in grote aantallen, snij ze & vries ze in! zo heb ik altijd een verse portie binnen handbereik.  ik kook ze wel met een stukje gerookt spek in het water. zoals Beppe dat ook altijd doet. maar meestal wok ik het! sperzieboontjes snijden in kleine stukjes, wokpan op een laag vuur zetten, beetje zonnebloemolie erin een uitje fruiten en veel verse teentjes knoflook. daarna een tomaat in blokjes toevoegen en dan 6 eetlepels ketjap manis, wat sambal naar smaak, zwarte peper en een maggi blokje. dit lekker lang laten sudderen. heerlijk bijgerecht voor bij de nasi goreng! smakelijk ! :)