Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

Deel je recept op dinsdag: Biet

| 6 reacties

Elke dinsdag delen wij een leuk weetje over een product én vragen we jou om je favoriete recept hiermee te delen. Zo leren jullie (hopelijk) wat nieuws en inspireren we elkaar! De keuze van het product is veelal seizoensgebonden, gebaseerd op actualiteiten of is door één van onze communityleden gevraagd om in de spotlights te staan! Het product van deze week is: Biet.
Weetje : De tryptofaan in bieten maakt de productie van serotonine mogelijk. Serotonine wordt weleens als natuurlijk antidepressivum omschreven. Daarnaast verdrijven bieten – door de antioxidanten – de afvalstoffen: het zuivert dus zowel lichaam als geest!

Wat is jouw favoriete recept met biet?

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

6 reacties

  • ik kan je uit ervaring zeggen dat beide recepten echte aanraders zijn!

  • Dit mag je dan ook zeer binnenkort voor mij gaan maken ;)

  • Je zou ook een carpaccio van rode bieten kunnen maken.

    pecannoten 
    geitenkaas / ricotta
    balsamico azijn/dressing
    pompoenpitten geroosterd
    rucola
    3-4 Rode bieten
    Peper & zout

    De rode bieten heel fijn sneden in dunne plakken en op een groot bord leggen.
    Besprenkel de rode biet en rucola met azijn/dressing
    Verdeel de overige ingrediënten over het bord en dan is dit simpele gerecht al klaar

  • Deze week heb ik thuis biologische gele bieten bereid. 
    Bereidingswijze en recept ging als volgt:

    500 Gram Gele biet
    1 Gesnipperde ui
    3 Tenen knoflook pulp
    50 Gram Feta
    Olijfolie
    Tijm
    Peper & zout
    Aluminiumfolie 

    Zet de oven op 200 graden.
    Was de bieten heel goed zodat al het modder en vuil er uit is.
    Dep de biet droog, als ze heel erg groot zijn snij je hem door de midden(dit i.v.m garen)
    Leg vervolgens de bieten op een vel aluminiumfolie en doe er een scheut olijfolie over heen samen met de peper/zout/tijm.
    Maak hier een pakketje van en leg ze een uur in de oven tot ze gaar zijn.
    Haal de schil van de biet, kijk uit de biet kan aardig heet zijn ;) ik deed dit gewoon met mijn handen

    Snij de biet in mooie partjes/plakken en leg ze in een oven schaal met nog een scheut olijfolie. 
    Voeg nu de knoflook en ui + Feta toe en stop het nogmaals even in de oven. (10min)
    Haal het er uit en eet het op als je het lekker mocht vinden Stuck out tongue


    Wat ik ook wel eens maak is Tzatziki van rode biet, dit eten we wel eens bij een kip of vegetarische burger.
    In principe is het heel simpel om te maken en vervang je de komkommer dus voor biet.
    Dit heb je nodig: 

    Griekse Yoghurt
    Rode biet
    Knoflook
    Olijf olie
    Peper & zout

    Snij/rasp de rode biet zo fijn als je kan en doe dit in een kom
    Schep een paar lepels Griekse Yoghurt hierbij tot je een mooie verhouding hebt.
    Zelf zou ik er 2 tenen knoflook door heen doen(pulp/fijn gesneden)
    Op smaak brengen met olijfolie peper en zout.

  • Met gekookte bieten kan je een heerlijke salade maken met quinoa, olijven, feta, sla en falafel. Quinoa even roosteren daarna koken. Bieten in kleine stukjes. Olijven halveren en feta in blokjes. Falafel even bakken, alles door elkaar inclusief de sla en klaar! Bij ons favoriet en ook erg lekker als lunch als je wat over hebt. 

    En deze bietenburgers zijn ook erg lekker focusonfoodies.nl/.../

  • Leuk! ik ga even meelezen, ik heb nog nooit iets met rode bieten gemaakt. ik lus het overigens wel gewoon! :) kom maar door met de inspiratie!