Deel je recept op dinsdag: Boerenkool

| 5 reacties

Elke dinsdag delen wij een leuk weetje over een product én vragen we jou om je favoriete recept hiermee te delen. Zo leren jullie (hopelijk) wat nieuws en inspireren we elkaar!

De keuze van het product is veelal seizoensgebonden, gebaseerd op actualiteiten of is door één van onze communityleden gevraagd om in de spotlights te staan! Deze week: boerenkool.

De dagen worden korter en de temperaturen gaan langzaamaan wat omlaag. De tijd van de wintergroenten is weer aangebroken en boerenkool is Nederlands favoriet! Boerenkool wordt geoogst van september tot januari en zit boordevol vitaminen. De smaak is het lekkerst als er vorst overheen is geweest.

Wist je dat er zelfs een Nationale Boerenkooldag bestaat? Elk jaar op 24 oktober vieren we het bestaan van deze groene koolsoort!

We kennen allemaal de stamppot met boerenkool, maar heb jij misschien nog een leuke variant op de stamppot? Of misschien wel een heel ander gerecht waarin je boerenkool verwerkt?

Deel het hieronder en inspireer mij (en anderen)!

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

5 reacties

Bovenliggend Reactie
  • Klinkt goed! Wat betreft de diepvries groenten en fruit is wel erg handig, zo kun je altijd de gepaste hoeveelheid pakken. Dan is het de kunst niet vergeten de avond ervoor de juiste hoeveelheid uit de vriezer te halen. Bedankt voor het delen van je smoothie! 

Onderliggend
Geen gegevens