Deel je recept op dinsdag: Rode kool

| 1 reacties

Elke dinsdag delen wij een leuk weetje over een product én vragen we jou om je favoriete recept hiermee te delen. Zo leren jullie (hopelijk) wat nieuws en inspireren we elkaar! De keuze van het product is veelal seizoensgebonden, gebaseerd op actualiteiten of is door één van onze communityleden gevraagd om in de spotlights te staan! Deze week: Rode kool.

Rode kool is een echte weerstand booster, iets wat we in deze tijd allemaal wel kunnen gebruiken. Het zit boordevol vitamine C, zelfs meer dan in sinaasappels! Ook vitamine A, kalium en vezels zijn goed vertegenwoordigd in dit broertje van de groene kool en spitskool.

Weetje: Wanneer je rode kool kookt met appel (of een beetje azijn) wordt de kool door het zuur rood van kleur. Vandaar de naam 'rode kool' terwijl hij op het eerste gezicht toch echt paars lijkt.

Ik zag laatst dat je rode kool ook kunt gebruiken als pasta vervanger, bijvoorbeeld door er tagliatelle slierten van te maken. Heeft iemand hier dat al eens geprobeerd? En hoe eten jullie rode kool het liefst?

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

1 reacties

  • Ik eet rode kool altijd met aardappelen, dat hoort daar helemaal bij vind ik. Wij eten het eigenlijk altijd op dezelfde manier, gehakt en rode kool erdoor. Dat in de ovenschaal, aardappelpuree erover met geraspte kaas en dat 30 minuten in de oven 200 graden. De ovenschaal is altijd te klein, de kinderen zijn er dol op!