Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

Deel je recept op dinsdag: Witlof

| 4 reacties

Elke dinsdag delen wij een leuk weetje over een product én vragen we jou om je favoriete recept hiermee te delen. Zo leren jullie (hopelijk) wat nieuws en inspireren we elkaar! De keuze van het product is veelal seizoensgebonden, gebaseerd op actualiteiten of is door één van onze communityleden gevraagd om in de spotlights te staan! Deze week: Witlof.

Je moet er van houden, deze bittere bladgroente. Maar hij is wel de moeite waard: super gezond, rijk aan vitaminen en vezels en bevat weinig calorieën. Dat noem ik nog eens een win-win situatie. 

Weetje: Is witlof voor jou te bitter? Probeer het eens te koken in melk in plaats van water. Hierdoor neemt de bittere smaak af. Ook zijn de witlofstronkjes van nu door de telers een stuk minder bitter dan vroeger. Toch nog maar een keer proberen dus! 

Witlof is het hele jaar beschikbaar en je kunt hem daardoor het hele jaar toepassen in je gerechten. Je kunt het roerbakken, rauw eten door de salade, koken, stoven of verwerken in soep. Heel veelzijdig dus! Ik vind hem zelf het lekkerst in een ovenschotel met aardappelpuree, ham en kaas. En dan een beetje mosterd door de aardappelpuree, heerlijk! Niet iedereen in het gezin smult mee van deze groente en daardoor komt het niet veel op tafel bij ons thuis. 

Staat er bij jullie regelmatig witlof op het menu? En is dat dan ook in een ovenschotel of juist in een heel ander gerecht? Deel het hieronder en inspireer mij (en anderen)!

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

4 reacties

Bovenliggend Reactie Onderliggend
Geen gegevens