Om de week delen wij op dinsdag een leuk weetje over een product én vragen we jou om je favoriete recept hiermee te delen. Zo leren jullie (hopelijk) wat nieuws en inspireren we elkaar! Deze week: Zuurkool.
Wist je dat..?
...zuurkool eigenlijk gewoon witte kool is? De zuurkool die je vaak in zakjes koopt is al bewerkt door verschillende melkzuurbacteriën, daar komt de zure smaak vandaan. Je kunt zuurkool ook rauw eten, heerlijk door bijvoorbeeld een salade.
Superfood of niet?
Deze kool bevat weinig calorieën en is erg gezond. Daarnaast is het goed voor de spijsvertering en bevat het vitamine B, C en ijzer. Lijkt me toch een superfood!
Stamppot zuurkool
Zuurkool wordt veelal als stamppot gegeten met aardappelen, spekjes en rookworst. Een heerlijk winters gerecht. Maar zoals ik eerder al zei leent het zich ook goed voor een frisse salade, bijvoorbeeld met appeltjes en walnoten.
Hoe eet jij je zuurkool het liefst? En is er iemand die wel eens zelf zuurkool heeft gemaakt?