Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Doejemee.  Heb je al een account? Log dan snel in.

Deel je recept op dinsdag: Knolselderij

| 0 reacties

Om de week delen wij op dinsdag een leuk weetje over een product én vragen we jou om je favoriete recept hiermee te delen. Zo leren jullie (hopelijk) wat nieuws en inspireren we elkaar! Deze week hebben we het over knolselderij.

Wist je dat...?

...een knolselderij de verdikte wortel is van de selderijplant? Hij groeit voornamelijk onder de grond en komt maar net boven de grond uit. Je kunt deze groente op een koele en droge plek (12-15 graden) wel tot drie weken bewaren. 

Vitamineralenbom

De knolselderij verdient dan misschien geen schoonheidsprijs maar de smaak is goed. Deze knol bevat eiwit en vezels en zit vol met vitamine C, goed voor je weerstand dus. Tel daar kalium voor een gezonde bloeddruk en vitamine K voor je botten en je hersenen bij op en je hebt redenen genoeg om hem vaker te serveren! 

Vergeten groente? 

Als ik erwtensoep maak zitten er standaard blokjes knolselderij doorheen en soms vervang ik de aardappelen in de stamppot wel eens voor knolselderij maar verder gebruik ik het eigenlijk weinig. Ik zag je dat je er bijvoorbeeld ook een selderijsalade van kan maken met appel, walnoten en een lekkere dressing, prima voor in de zomer dus! 

Omdat de knolselderij bij mij in de keuken toch een beetje hoort bij de vergeten groente ben ik benieuwd hoe dat bij jullie zit. Eet je wel eens knolselderij en wat is dan je favoriete recept? Wie weet kan ik met jullie tips hem toch nog toepassen in diverse andere gerechten. 

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

0 reacties