Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

Wist jij dat het overslaan van jouw ontbijt zo gek nog niet is? Vragenuurtje met Jaap Seidell - 26 maart 20:00

| 42 reacties

Je ontbijt structureel overslaan is zo gek nog niet. Na het avondeten je lichaam rust geven en niet meer eten tot de volgende dag 10 of 12 uur. Denk jij nu: Ja dahag, dat gaat in tegen alles wat mij is geleerd! Lees juist dan verder... Er is een naam voor deze manier van vasten: Intermittent fasting. Je eet binnen een bepaalde tijdsvak op een dag, bijvoorbeeld van 12:00 tot 19:00. Daarna eet je niet en drink je alleen. Tot het weer 12:00 is natuurlijk.

Er zijn veel (bekende) Nederlanders die erbij zweren; afvallen en alert blijven door te eten binnen een tijdsframe. Je kunt het gemakkelijk zelf toepassen. Je hoeft er niets speciaals voor te halen (laat die dieetrepen maar liggen in de winkel :-)) de ‘iceman Wim Hoff’ zweert erbij en adviseert mensen om naast koud te douchen, ook gedurende een tijdsframe van 4 tot 8 uur te eten. We zouden van nature ook niet gewend zijn om de hele dag te eten.

Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, weet wat intermittent fasting met je lichaam doet. Als expert op dit gebied adviseert hij verschillende nationale en internationale wetenschappelijke organisaties, waaronder de World Health Organisation en de Gezondheidsraad. Jaap heeft al veel geschreven, bijvoorbeeld over wat ingrediënten als suiker, zuivel en bijvoorbeeld kokosolie met je lichaam doen. 

Op 26 maart, 20:00 beantwoordt Jaap live (!) een uur lang al jullie vragen over intermittent fasting. Gewoon hier, in dit forumdraadje op Doejemee.nl. 

Wil jij ook weten wat dit met je lichaam doet? Of hoe je het best kan beginnen? Of ben je al begonnen met deze vorm van vasten en wil je weten wat je het best kunt eten of juist laten? Stel hieronder alvast je vragen aan Jaap. 

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

42 reacties