Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

Deel je recept op dinsdag: Rabarber

| 9 reacties

Elke dinsdag delen wij een leuk weetje over een product én vragen we jou om je favoriete recept hiermee te delen. Zo leren jullie (hopelijk) wat nieuws en inspireren we elkaar!
De keuze van het product is veelal seizoensgebonden, gebaseerd op actualiteiten of is door één van onze communityleden gevraagd om in de spotlights te staan! Het product van deze week is: Rabarber.

Weetje: Er bestaan ruim 120 rabarber rassen. Ooit bestonden er zelfs 300 soorten! En hoe roder de rabarber is, hoe zoeter hij smaakt.

Wat is jouw favoriete recept met rabarber?

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

9 reacties

Bovenliggend
  • Ik ben een echte fan van rabarbar. Helaas moet er echt flink wat suiker bij. Een lekker rabarberrecept zonder of met heel weinig suiker heb ik nooit gevonden. Mijn favoriete recept is een oudje van Masterchef Australië.  t is wel een Engels recept

    Rhubarb and Blackberry Crumble Souffle


    Ingredients
    4 -6 s t ick s (5 0 0 g ) rh u b a rb , cu t in to 1 -2 cm p ie ce s
    1 5 0 g ca s te r s u g a r, p lu s e x tra fo r s p rin k l in g
    1 5 0 g f re s h o r th awe d f ro z e n b la ck b e rrie s
    ½ lemo n , z e s t f in e ly g ra te d
    1 tb s co rn f lo u r mix e d wi th 1 ts p wa te r
    4 e g g wh i te s
    Va n i l la ice cre am, to s e rve
    Do u b le th ick cre am, to s e rve


    For the crumble topping
    7 5 g p la in f lo u r
    1 0 0 g s o f te n e d b u t te r
    5 0 g b rown o r wh i te s u g a r
    5 0 g ro l le d o a ts
    1 /3 cu p ro a s te d h a z e ln u ts , f in e ly ch o p p e d

    Method
    1. P re h e a t o ve n to 1 8 0 Â °C .

    2. P la ce rh u b a rb in a s a u ce p a n wi th 7 5 g o f th e ca s te r s u g a r a n d Â¼ cu p wa te r. C o ve r a n d p la ce o ve r me d ium h e a t a n d co o k fo r 5 -
    1 0 min u te s u n t i l s o f te n e d . Ad d b la ck b e rrie s a n d lemo n z e s t a n d co o k , u n co ve re d , fo r 5 min u te s u n t i l s o f te n e d . Ad d ½ o f th e
    co rn f lo u r mix tu re a n d s t i r fo r 3 -4 min u te s u n t i l th ick e n e d , th e n co o k fo r a fu rth e r min u te to co o k o u t th e co rn f lo u r. Se t a s id e in a
    b owl to co o l to ro om temp e ra tu re fo r a t le a s t 5 min u te s . 

    3. Me a nwh i le , to ma k e th e crumb le to p p in g , comb in e f lo u r, 5 0 g o f th e b u t te r, s u g a r a n d a p in ch o f s a l t in a b owl , mix in g wi th yo u r f in g e rs u n t i l comb in e d a n d th e b u t te r is in p e a - s iz e d lump s . Ad d th e o a ts a n d h a z e ln u ts a n d to s s g e n t ly to comb in e .

    4. P la ce th e crumb le mix tu re o n a l in e d b a k in g tra y a n d b a k e fo r 5 min u te s u n t i l g o ld e n b rown . R emo ve f rom th e o ve n a n d s e t a s id e .
    I n cre a s e o ve n temp e ra tu re to 2 0 0 Â °C . 

    5. Gre a s e 1 2 5ml s o u f f l é mo u ld s wi th rema in in g b u t te r th a t h a s b e e n s l ig h t ly s o f te n e d . Bu t te r b a s e a n d s id e s wi th a p a s try b ru s h ,
    th e n b ru s h u p th e s id e s â €“ yo u wa n t a n e ve n co a t in g o f b u t te r. R e f rig e ra te fo r 5 min u te s to s e t th e b u t te r, th e n re p e a t th e
    p ro ce s s - fo r th e s e co n d b u t te rin g , b e a b i t mo re g e n e ro u s wi th th e b u t te r. Sp rin k le s u g a r in to e a ch mo u ld a n d ro l l rame k in
    a ro u n d s o th e s u g a r co a ts th e b u t te r, t ip p in g o u t a n y e x ce s s . T h is fo rms a lu b rica te d cru s t s o th e s o u f f l é ca n ris e e a s i ly.

    6. P la ce e g g wh i te s in a la rg e , cle a n , d ry b owl wi th 1 ta b le s p o o n o f th e rema in in g s u g a r a n d b e a t wi th a h a n d b e a te r o n h ig h u n t i l s o f t
    p e a k s . Gra d u a l ly s p rin k le in th e rema in in g s u g a r a n d b e a t fo r a b o u t 3 0 s e co n d s - 1 min u te u n t i l yo u h a ve s h in y, s o f t p e a k s .

    7. Mix a n e q u a l amo u n t o f b e a te n e g g wh i te wi th co o le d f ru i tp u re e u n t i l comb in e d , th e n a d d th e s ame amo u n t o f e g g wh i te
    a g a in a n d fo ld th ro u g h g e n t ly, tu rn in g th e b owl , th e n l i f t in g a n dfo ld in g th e mix tu re to k e e p a s mu ch a i r in th e mix tu re a s
    p o s s ib le . Sp o o n in to b u t te re d , s u g a re d mo u ld s , ta k in g ca re tovo id g e t t in g a n y mix tu re o n th e s id e o f th e rame k in s u n t i l th e
    mo u ld s a re fu l l . Scra p e th e mix tu re o f f th e to p wi th a p a le t te k n i f e s o yo u h a ve a re a l ly smo o th s u rfa ce , th e n ru n yo u r th umb a ro u n d
    th e ve ry in s id e o f th e rim s o yo u h a ve a cle a n rim.

    8. Ba k e fo r 6 -7 min u te s u n t i l ris e n a b o u t 1 cm a b o ve th e rim.
    Sp rin k le 1 ta b le s p o o n o f th e crumb le to p p in g o ve r th e to p a n d
    re tu rn to th e o ve n fo r a n o th e r 3 min u te s u n t i l th e y h a ve ris e n
    a n o th e r ce n t ime tre .
    9. Se rve wi th va n i l la ice cre am a n d a d o l lo p o f th ick cre am.
    Makes 6-8 s ouf f les

  • Oeh soufflé! Klinkt heerlijk . goed idee om van onze rabarber te maken? ;)

  • Oh das fijn! Die van ons komt toch helaas uit de supermarkt.. Geen ruimte voor in ons tuintje. 

  • Ik heb ook rabarber in eigen tuin. Da's best makkelijk. 

Reactie Onderliggend