Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Doejemee.  Heb je al een account? Log dan snel in.

Met welke zaadjes wil jij je moestuin starten?

| 80 reacties

Welkom en wat leuk dat je mee wil doen met het moestuin project! Maandag 29 maart gaan we van start maar je kunt nu alvast doorgeven met welke zaadjes jij mee wil doen. Je kunt kiezen uit wortel, sla en tomaat. Hieronder lees je in het kort wat er per groente nodig is om te verbouwen, zodat je zelf kunt kiezen wat het beste bij jou past.

Wortel

Worteltjes kunnen gezaaid worden vanaf begin maart tot eind juli. Ze houden van een luchtige bodem op een zonnige plek en kunnen meteen in de grond gezaaid worden. Ze kunnen eventueel ook in een pot. Zorg er dan wel voor dat deze minimaal 30 cm diep is. De oogst is na 2 à 3 maanden. 

Sla

Sla kan vanaf begin april tot eind juli meteen in de grond gezaaid worden. Ze houden niet van te veel zon, zorg dus voor een plek met deels zonlicht, deels schaduw. Ook sla kun je eventueel in een pot telen. Elke zaailing heeft dan een pot nodig met een doorsnede van ongeveer 30 cm. Sla kun je na ongeveer 2 maanden oogsten.

Tomaat

Bij de tomaat beginnen we binnen met voorzaaien. Dit kan vanaf begin maart tot eind mei. In de maanden mei of juni mogen de tomaten naar buiten en kunnen de plantjes omgepot worden naar een grotere pot of in de volle grond. Ze hebben veel warmte en zon nodig, houd hier dus rekening mee. Een kas is handig maar niet noodzakelijk. Zo'n 10 weken na het zaaien zijn de eerste tomaten rijp om te oogsten.

Geef je keuze door

De inschrijving is gesloten. Je kunt natuurlijk nog wel meedoen met je eigen zaadjes. 

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

80 reacties

Bovenliggend Reactie Onderliggend
Geen gegevens